Pandorum - I Won't Apologise (2012)

Dance
Label: Enzyme

1. I Won't Apologise (5:54)
  2. Raw Intelligence (6:22)
  3. Surpassed (6:45)
avatar van Hellblazer
Pandorum is de nieuwe belofte op Enzyme. Kerel had destijds (2 jaar geleden?) de remixcontest van Ruffneck & Miss Twilight - No Turning Back gewonnen en die zou nu ook gratis worden uitgebracht. Enige bekendheid had Pandorum al door het inmiddels bekende Bitcore met labeleigenaar Ruffneck en nu dus een complete solo-EP. Gemengde gevoelens eerlijk gezegd, maar dat ligt ook aan een verschuiving van mijn smaak denk ik. Mainstream Hardcore pakt me steeds minder en dat merk ik hier ook weer. Leuk om eens te horen, maar ik vergeet het al redelijk snel, in tegenstelling tot het rauwere (lees: betere) werk. Enfin, zal proberen om een beetje eerlijk te oordelen.

I Won't Apologise is zo'n typisch trackje die ik met een dag of wat niet meer herinner. Paar leuke trucjes in de bassline maar het kickje op zich is wat saai. Best aardige melodie en leuke samples, maar daar blijft het ook bij.

Raw Intelligence is op bepaalde vlakken wat beter, maar op andere weer slechter. Bij het horen van de preview werd ik nogal verafschuwd door die felle vervelende synths bij 2:10. Jammer van de eerste helft. In de breakdown wordt het gelukkig een heel pak aangenamer om te horen. Melodie wordt ingemixed en die is best fijn. Ben weer wat minder te spreken over de kick, die te aanwezig is in de mid-frequenties, hoewel er wel een redelijke punch in zit.

Surpassed is duidelijk de beste track op Pandorum's debuutrelease. Ietsjes rauwere track, met ingewikkelder melodiegebruik, met name buiten het middenstuk, waar verschillende riedeltjes elkaar kruisen. Vormt een aangenaam geluid. De hoofdmelodie is ook prima. Kick is ook wat beter dan die van de andere tracks, hoewel ook hier veel mid- aanwezig is lijkt het hier beter te zijn afgestemd op het tempo, waardoor hij wat beter uitkomt. Fijn nummertje, zo mag Pandorum ze wel vaker maken!

Surpassed is de enige track die op m'n mobiel gaat belanden om vaker te horen, de andere twee zijn meer fillers voor op de pc.

3 ***

Wat mij trouwens eerder is opgevallen is dat Pandorum wel een talent heeft voor het maken van mashups. Vooral The Outside Agency & Sei2ure vs. Gemini - Falling Undermind (Pandorum MashUp) is zeker de moeite waard. Geslaagde mix van harde Crossbreed en melodie. Te beluisteren (downloaden niet meer) op z'n Soundcloud pagina.