King Dude - Burning Daylight (2012)

Folk
Label: Dais

1. Intro (1:24)
  2. Holy Land (3:26)
  3. Barbara Anne (3:58)
  4. I'm Cold (2:31)
  5. Vision in Black (4:12)
  6. Jesus in the Courtyard (3:26)
  7. I Know You're Mine (0:59)
  8. My Mother Was the Moon (3:28)
  9. Lorraine (2:00)
  10. You Can Break My Heart (3:22)
  11. Lord, I'm Coming Home (4:50)
avatar van essence
Some fucked up country.

avatar van Killeraapje
King Dude is een heerschap die zijn invloeden vooral haalt uit de Country maar dan wel de duistere soort. Denk aan Johnny Cash, Nick Cave, Mark Lanagan en vooruit een beetje Bob Dylan. De man is geen wereldzanger maar hij slaagt er wel in om met zijn teksten over seks, dood en religie de juiste melancholische snaar te raken. Hier en daar is het allemaal erg minimalistisch en ook vals maar daarmee sfeer verhogend. Ironisch genoeg is het nummer My mother was the Moon gezongen door zijn vrouw met afstand het beste nummer. Burning Daylight is zeker een lekker album met goede teksten en veel melancholie maar heeft nog niet het niveau van een Nick Cave of zijn eigen latere werk. Desondanks een prima countryplaat geschikt voor een zwoele zomeravond.