Samenwerking tussen Aaron Turner (Isis, Mamiffer, Twilight, ...), James Plotkin (o.a. Khanate) en Stephen O'Malley (Burning Witch, Khanate, Sunn O))), etc).
Wie zich hier aan een vette portie doom of drone metal verwacht is er aan voor de moeite.
De heren laten zich hier eerder van hun 'zachte' kant zien. We krijgen een klein uur dronerige gitaar'ambient' te horen. Maar verwacht je niet aan een lieflijk uurtje new age mumbo jumbo.
Neen, de heren gaan zelfs in hun rustiger uitstapjes niet over een pad met rozen. Of het zouden zwarte moeten zijn. Niettegenstaande het een minimale plaat is, is er toch een constante dreiging tussen de noten te vinden. 'Sfeer' is hier dan ook een kernwoord. En alhoewel er wat donkerte op de plaat te vinden is, toch klinkt ze heel zuiver en is ze ook wel rustgevend op een bepaalde manier.
Ik ben er nu nog niet zo héél wild van, maar ik denk dat ik deze sowieso nog ettelijk keren zal moeten draaien voor ik ze correct zal kunnen beoordelen. Want er zit volgens mij meer tussen de noten. Meer in de stiltes. En dat zijn nu juist platen waar het wat langer bij duurt voor alles wordt prijsgegeven.
Een interessante plaat zonder meer, zoveel is nu al wel duidelijk.