Die Nerven - Fluidum (2012)

Duitsland

8. Die Bösen
  9. Unersättlich
  10. Der Letzte Tanzende
Linus Van Pelt
Mijn Duits gaat met de dag achteruit, gelukkig hebben we de bands nog. Die Nerven aus Stuttgart, jonge koppen met een reeksje geweldige platen vol met Post-Punk zoals ze in de mid jaren 80 maakte met een redelijk Louisville(Honor Roll, Squirrel Bait) tick. Het label zelf noemt namen als Mission Of Burma, Bauhaus en het geweldige Abwärts.

Gejaagde gitaren, harde minimale ritme sectie en geweldige teksten in het Duits over onder andere sekisme en vooral ja de verveling van een beging 20er te zijn. In Duitsland begint het baltje serieus te rollen nu en ze hebben al een single uit op het legendarische Amphetamine Reptile label. Eind mei staan ze ook nog in de Vera kelder dus voor de mensen die in het hoge noorden leven een geweldige aanrader. Ik ga me best doen om weer eens de helse trein naar het Noorden te nemen.

Nieuwe plaat fun is nog beter en voeg ik later nog toe.

avatar van eightynine
Linus Van Pelt schreef:

En dat was genieten geblazen!

Linus Van Pelt
eightynine schreef:

En dat was genieten geblazen!

Door omstandigheden kon ik er niet meer heen en kreeg ik dit pas de dag voor het concert te horen . Maar ik hoorde een grotere tour in september dus grote kans dat het andere afgelegen gedeelte van nederland aangedaan word.

avatar van eightynine
Staan eind dit jaar weer in de Vera. Was al lekker druk in de downstage, nu hopen dat er ook wat volk komt als ze op 't echte podium staan.