RPWL - Stock (2003)

Duitsland
Label: Inside Out

1. Opel (5:27)
  2. The Way It Is (5:48)
  3. Perceptual Response (1:21)
  4. Forgive Me / Part 1 (1:38)
  5. Gentle Art of Swimming (10:18)
  6. Who Do You Think You Are (3:36)
  7. Going Outside (0:24)
  8. Sun in the Sky (4:23)
  9. Forgive Me / Part 2 (3:01)
  10. Forgive Me / Part 3 (7:47)
Ozric Spacefolk
RPWL is genoemd naar de oorspronkelijke vier bandleden (Phil Paul Rissettio, Chris Postl, Karlheinz Wallner en Yogi Lang).
Het originele viertal is nu versterkt met een Stephan Ebner en Andreas Wernthaler.

De band was van oudsher een Pink Floyd-cover band.
Dit is enerzijds terug te horen in de door de band zelf gepende songs, maar ook vind een Syd Barrett-song zijn weg in deze plaat (Opel).
De rest van de songs van de plaat zijn leftovers van de vorige twee langspelers. Alhoewel deze plaat toch als een geheel klinkt.

Met name het drieluik Forgive me druipt van de Gilmour-invloeden.
RPWL is een uitstekende nieuwe progressieve rockband, die goed een sfeer kan neerzetten en lekkere solo's kan spelen.
Tussen al het progmetal geweld en artrock geneuzel, is RPWL een welkome toevoeging aan het progfirnament.

Ozric Spacefolk
Gentle Art of Swimming is toch wel een van de beste songs van de band.

Opel is een Pink Floyd cover. En ook als ie bewerkt en gepimpt, het doet me niks.

avatar van willemmusic
RPWL was tot dus ver geheel aan mij voorbij gegaan totdat de titel "Plays The Pink Floyd" mij deed opveren. Die heb ik nog niet kunnen beluisteren (op Aldi Life Musik, vielleicht?), dus stortte ik me op ouder werk en dat is erg bevallen. Want waar vind je hedentendage de kwaliteit van bands als PF, KC of Yes, weet u het? De laatste twee platen van Opeth, daar moest ik het mee doen. En nu is dat geweldige RPWL erbij gekomen! Beter laat dan nooit, zegt u terecht.
"Opel", een gründlich uitgewerkte versie van een warrige of misschien wel visionaire demo van het genie Barrett, deed mij de chapeau diep afnemen. De rest van deze plaat is ook niet mis, alleen de trilogie "Forgive Me" is me wat langdradig.
**** sterren.

willemmusic schreef:
**** sterren.

Flower Kings (Genesis/Yes), Tangent (Yes/UK), Spock's Beard (Yes), Anekdoten (King Crimson). Er gaat een wereld voor je open.

Leuk dat je RPWL oppikt. Airbag is ook richting Pink Floyd.

avatar van willemmusic
Steven Wilson was ik nog vergeten.
Dank Ozric Spacefolk voor de bandnamen waarvan sommige mij bekend voorkomen en andere geheel niet. Gaan we achteraan!!!