Doldrums - Lesser Evil (2013)

Canada
Rock / Electronic
Label: Souterrain Transmissions

1. Intro (1:07)
  2. Anomaly (4:23)
  3. She Is the Wave (2:58)

met Guy Dallas

4. Sunrise (2:02)
  5. Egypt (5:54)
  6. Holographic Sandcastles (4:29)

met Sami Nacomi

7. Singularity Acid Face (1:15)
  8. Lesser Evil (4:54)
  9. Golden Calf (3:13)
  10. Lost in Everyone (4:38)
  11. Painted Black (2:59)
avatar van E-Clect-Eddy
Nog eens een tweede keer beluisterd want dit album wist wel mijn aandacht te trekken. Ik ben niet vies van experimenten en zeker niet als dat elektronisch is. De synths klinken een beetje zoals die van M83 en hier en daar zit er vleugjes van de 80s in. Hetgeen wat me het meeste intrigeert zijn de vocalen, niet de teksten, maar echt de stem. Slechts af en toe hoor je dat het een zanger is, de rest van de tijd hoor ik een zangeres! De eerste keer dat ik dit album hoorde was ik eigenlijk meer gefocust daarop dan op de nummers als geheel. Dat leid dus af. Is lastig om dit met anderen te vergelijken, niet alles wat experimenteel is klinkt hetzelfde, duh! Moeilijk om te beoordelen dit album maar Crystal Castles komt een klein beetje in de buurt.

Als iemand dit album op zet zal ik niet meteen gaan juichen noch verzoeken om het af te zetten. Kan hier gemakkelijk naar luisteren als ik even iets op internet lees of een klusje in huis doen. Is het dan muzak? Nou, ook niet echt want daarvoor is het te experimenteel, te grillig. Anomaly en Painted Black zijn mijn favorieten. Ga toch liever iets anders opzetten en wachten toch een volgend album minder experimenteel is en meer groove heeft of dansbaar is.