The Boxer Rebellion - B Sides & Rarities, Volume 2 (2012)

Label: Absentee

1. Broken Glass (4:50)
  2. Murder Ballad (4:16)
  3. Spitting Fire [Acoustic Version] (2:44)
  4. JFKFC (4:27)
  5. Semi-Automatic [Alternative Version] (3:52)
  6. From the Liars (4:26)
  7. Red Tape (3:28)
  8. 325 (3:22)
  9. Waiting (3:08)
  10. You (1:33)
avatar van Outlaw104
Voorlopig alleen digitaal te verkrijgen via Amazon of iTunes.

Geweldige band, zeer goede muziek. Jammer dat de downloadmogelijkheden zo beperkt zijn..... Amazon verkoopt geen mp3's aan het buitenland, Itunes heb ik niet (wil ik ook niet) en bij Spotify is het alleen maar streamen. Ik zou de bundel graag lossless hebben en gewoon via hun eigen site...

Het mooie van de muziek van the Boxer Rebellion is dat het niet alleen soms echt mooi en prachtig is, maar dat het ook regelmatig lekker loopt. Het wordt nog afwisselender door de fraaie electrische gitaren die te horen zijn. Op dit volume 2 van de B-Sides and Rarities zijn die wat minder prominent aanwezig dan op volume 1. Dat sluit aan bij de ontwikkeling van de band, want er staan maar 2 nummers op uit 2005 (van rond hun debuut Exits).
Verder komt alles uit 2006 en later, met de nadruk op de periode 2006/2007, inderdaad de periode dat er geen nieuw album verscheen. Ook hier kan je stellen, dat dit deels materiaal betreft van een toen niet uitgebracht album, wat we nu gelukkig alsnog te horen krijgen.
Het zijn - omdat het hun muziek na Exits betreft - vooral erg mooie liedje die je hoort op dit album, uitgezonderd de sterke songs From the Liars (2005) & Red Tape (2007), waar de gitaren wat prominenter meedoen. Vrijwel alle nummers halen een hoog niveau en hadden allemaal meegekund op de diverse albums. Zeker de moeite waard dus dit album, maar net wat minder bijzonder dan volume 1.