The Joy Formidable - Wolf's Law (2013)

Label: Atlantic

1. This Ladder Is Ours (5:11)
  2. Cholla (3:23)
  3. Tendons (4:19)
  4. Little Blimp (2:52)
  5. Bats (3:48)
  6. Silent Treatment (3:39)
  7. Maw Maw Song (6:47)
  8. Forest Serenade (4:22)
  9. The Leopard and the Lung (6:00)
  10. The Hurdle (3:59)
  11. The Turnaround / Wolf's Law (9:32)
avatar van Metalhead99
Cholla klinkt nog lekker als The Joy Formidable zoals we die kennen van de eerste EP en het eerste album. In "This Ladder is Ours" hebben ze voor het eerst strijkers toegevoegd aan de muziek. Het zorgt ervoor dat het iets milder klinkt als het materiaal dat we tot nu toe van TJF kennen. Het is iets meer poppy, zeker een nummer waarmee ze door zouden kunnen breken bij het grote publiek.
Ik vind beide nummers op hun eigen manier erg goed en ga het album dan ook bestellen. Ben zeer benieuwd naar de rest van het album!

avatar van coldwarkids
Dit album ga ik ook zeker halen.

avatar van JoaMuse
Klopt die tracklist ? Wolf's Law staat er niet bij. Is toch de titelsong en eerste single van dit album dacht ik.

avatar van coldwarkids
Ik heb de tracklist van hun site zelf.. stond er inderdaad niet bij.

avatar van Metalhead99
Ik heb toch ook het idee dat hij niet helemaal klopt, want Cholla Tendons heet Cholla (tweede single). Daarnaast zou je denken dat Wolf's Law er inderdaad op moet staan.:)

avatar van coldwarkids
Ja raar dat ze dat zelf er niet op hebben staan. Rare band

avatar van coldwarkids
Ik heb trouwens de tracklist aangepast. sommige nummers stonden achter elkaar geplakt terwijl het aparte nummers moesten zijn. Cholla en Tendons , Little Blimp en Bats.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Wolfs Law staat er wel op zie WOW HD Nederland - wowhd.nl. Ik heb een correctie ingediend, en cd meteen besteld.

avatar van coldwarkids
Staat er niet op volgens hun officiele site.

DjFrankie schreef:

Wowhd is voor musicmeter trouwens geen betrouwbare bron

Het nummer zal dan mss wel als bonustrack ergens op staan bij een deluxe versie

IJsbergsla
Ben erg benieuwd naar dit album. Heb net kaartjes gekocht voor het Rotown concert van 14 februari 2013 in Rotterdam. Normaal gesproken komen de nieuwe nummers dan voorbij.
Spannend.

avatar van stoepkrijt
Vanaf 1 minuut 44 wordt het eventjes écht vet! Dat wekt mijn interesse.
De gereleasede singles doen me eigenlijk (nog) niet zoveel. Ik vind het allemaal wat te simpel klinken. Maar benieuwd naar het hele album ben ik ondanks dat wel.

avatar van Interlude
Ik beluister nu hier het nieuwe album voor het eerst. Heeft niet meteen de zelfde verpletterende indruk als het eerste album (wat natuurlijk altijd moeilijk is), maar slecht is het zeer zeker niet. Volgens mij is Wolf's Law wel een groeiertje.

avatar van Matthijs72
De titeltrack Wolf's Law is een hidden track achter The Turnaround aan. Lijkt me toch stug dat die "niet op elk album aanwezig" is. Ik denk dat de producer een spatie tussen de tracks vergeten is .

Cholla was al bekend en is in stijl met het vorige album. Little Blimp en Leopard and the Lung springen er de eerste draaibeurt uit. De rest is wat meer mainstream (allemaal relatief, want het blijft een bijzonder bandje dit) en daardoor een fractie minder spannend dan het briljante debuut.

avatar van JoaMuse
Matthijs72 schreef:
De titeltrack Wolf's Law is een hidden track achter The Turnaround aan.

Ah, mysterie opgelost. Vreemd dat die niet gewoon apart staat. Maar goed, dan mag nummer 12 dus weg bij de tracklist.

Matthijs72 schreef:
De titeltrack Wolf's Law is een hidden track achter The Turnaround aan.

Zie eerdere berichten.. je bericht is achterhaald

Rudi1984
Hij begint hier al voorzichtig, beetje bij beetje te (be)vallen. Met Maw Maw Song voorop: wat een heerlijk nummer, vooral dat lange instrumentale gedeelte!

avatar van keijzm73
'Wolf's Law' weet me tijdens de eerste keer luisteren al direct te overtuigen dat het een erg goed album is. Rockbands met een leadzangeres zijn redelijk schaars in mijn muziekcollectie. 'Wolf's Law' luistert direct aangenaam weg. Dat is alvast een pluspunt. 'Ritzy Bryan' heeft een aangename zangstem. Nummers beginnen regelmatig vrij poppy maar monden steeds uit in stevige rock zonder daarbij door te schieten. Hetgeen bij veel nummers resulteert in een drammerige/ opzwepende sound waarbij de stem van 'Ritzy' goed overeind blijft!

'Cholla' is geweldig en ook 'Bats' springt eruit voor me. De break-up 'Silent Treatment' in het midden van het album is erg aangenaam en de daarop aansluitende intro en verdere opbouw van 'Maw Maw Song' is geweldig. Misschien wel het beste nummer van het album. Alhoewel, 'Forest Serenade' en 'The Hurdle' zijn ook helemaal top! En ook het achteraan verstopte 'Wolf's Law' kent een mooie opbouw en is ook erg fraai.

Ik ben nieuw met 'The Joy Formidable'. En ik lees dat 'Cholla' in de lijn ligt met het debuut; 'The Big Roar'. Daar ben ik inmiddels erg nieuwsgierig naar geworden.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Weet me nog niet zo te pakken als zijn voorganger. De verrassing is er ook af, na The Big Roar.
Nummers als Austere of Whirring staan hier niet op.

Wil niet zeggen dat hier geen parels op staan, met de singels This ladder is ours en Cholla, is The Turnaround misschien wel de allermooiste hierop, bijna Orchestraal dit nummer. Op dit album laten ze wel horen dat de meer ingetogen nummers ook aan Ritzy Brian besteed zijn, haar stem ligt me sowieso wel.

Raar ook dat The Wolf's Law al extra track hierop zit, ook dit nummer is geweldig, ook in de meer gevoelige nummers komen ze goed weg op dit album.

En inderdaad zoals hieboven al omschreven staat is het wel allemaal iets meer poppy dan de vorige, maar hij klinkt sowieso lekker.

avatar van keijzm73
Voor mij werkt het net andersom. Inmiddels 'The Big Roar' geluisterd, maar ik vind deze opvolger toch wel beter. Meer afwisselend en dynamischer. Opbouw van nummers op 'Wolf's Law' lijkt meer aandacht aan te zijn besteed. En de poppy sound bevalt me juist wel. Maakt het allemaal net wat meer gevarieerd. 'The Big Roar' is wat dat betreft teveel van hetzelfde.

coldwarkids schreef:

Zie eerdere berichten.. je bericht is achterhaald

Als je me maar half citeert lijkt het net of je gelijk hebt, maar het gaat om de 2e zin van de alinea. Bij de tracklist stond een week terug "* = niet op elke versie van dit album aanwezig". En dat leek me onwaarschijnlijk voor een titeltrack.

Voorstel bij moderator's ingediend voor wijziging van track 11 in Turnaround/Wolf's Law.

avatar van Jannemanneke
Vrijdagavond live in Brussel (Botanique) gezien... 1 van de hoogtepunten was ongetwijfeld Maw Maw Song van dit album, heb het volledig album nog niet beluisterd maar ben wel benieuwd.

avatar van Matthijs72
Na eerste lichte teleurstelling, het was goed, maar niet zoals het debuut, nu toch alweer de volgende verhoging van 4 naar 4,5 sterren . Blijkt toch weer een groeiertje, maar zo goed als het debuut (5*) wordt hij denk ik niet.

Live een onomstreden reputatie, ik moet de eerste nog spreken die niet onder de indruk was van Ritzy & friends, superstrak ritme-tandem op bas/drum en een betoverende zangeres met zowel charme als ballen, superzin in de Melkweg!

avatar van Shinobi
Wolf's Law gaat eigenlijk op dezelfde voet verder als het debuut van The Joy Formidable. Gelukkig wel iets minder schreeuwerig en durft op sommige nummers zelfs de rust te pakken, zodat het allemaal net wat harmonieuzer klinkt.

3,5 Sterren.

Prima album. Naarmate je het vaker hoort wordt het steeds beter! Ook live is deze band steengoed. Gezien in de kleine zaal van Paradiso te Amsterdam.

avatar van douwef
goed album misschien iets minder dan hun vorige maar nog steeds erg goed. Heb ze twee keer live gezien in de kleine zaal van paradiso maar live erg indrukkend. Ze mogen van mij wel wat meer bekender worden want dat hebben ze wel verdiend.