Tom Petty & The Heartbreakers - Let Me Up (I've Had Enough) (1987)

Label: MCA

1. Jammin' Me (4:10)
  2. Runaway Trains (5:14)
  3. The Damage You've Done (3:53)
  4. It'll All Work Out (3:11)
  5. My Life / Your World (4:39)
  6. Think About Me (3:45)
  7. All Mixed Up (3:43)
  8. Made Man (3:02)
  9. Ain't Love Strange (2:40)
  10. How Many More Days (3:19)
  11. Let Me Up (I've Had Enough) (3:31)
avatar van iggy
Oeps geen enkel berichtje? Nou dan bij deze word deze blanco bladzijde eens beschreven. Volgens de mm mensen liefhebbers de slechtste tommie plaat. And sometimes that's te law. En daar ben ik het ditmaal eens geheel mee eens. Zoals ik al eerder schreef vind ik bij petty vrijwel iedere plaat een aantal nummers ongewoon goed en helaas vaak ook bijna altijd een aantal nummers die mij niks doen.

Wat bij deze plaat opvalt is dat het geluid gewoon niet klopt. Die jaren 80 productie dus. klinkt bij petty voor geen meter. Nu weet ik dat bij een aantal tommie liefhebbers de jeff lynne productie als tenenkrommend word ervaren. Persoonlijk zie en vooral hoor ik dat niet. Gelukkig ook maar. Bij deze wil ik eens graag dat iemand mij dat nu eens precies uitlegt waar de schoen nu eigenlijk wringt. Bij voorbaat dank ha. Want als ik deze productie hoor tja.... Daar gaat bij mij de kringspier dus van werken. Dit vernielt deze plaat dus bijna geheel.

Een ander zwaar nadeel is dat er aardig wat nummers op staan die gewoon weg erg erg zwak zijn. Ik tel maar twee drie nummers die ik graag wil horen. Nr 4, 5 zijn zeker niet slecht verre van dat zelfs. Maar dan heb ik het ook ver gehad. Sommige nummers zijn gewoon erbarmelijk slecht. Doet me zelfs een beetje pijn omdat te vinden cq te schrijven.
Maar ja iedere muzikant die een beetje langer mee loopt krijgt hiermee te maken. So be it

Ik heb hier een Japanse uitgave van, maar inderdaad een teleurstellende plaat. Alleen "Jammin' Me" en "The Damage You've Done" vind ik wel goed.

avatar van frolunda
Één van zijn mindere.

avatar van vanwijk
Net binnen gekregen. It'll All Work Out...

avatar van Dibbel
Laagst gewaardeerde album van onze All American Boy.
Ik ben er nog niet uit of ik dat ook vind, want het luistert toch weer gewoon allemaal lekker weg.
De openingstrack Jamming Me hoorde je nog wel op de radio vroeger en klinkt gewoon lekker. Voor de rest hoor ik na zoveel jaren weer eens draaien geen echte uitschieters.
Met de productie vind ik niks mis overigens, gewoon door Petty en Campbell zelf gedaan.
Op CD zelfs (opruiming van de Provinciale Bibliotheek Centrale, die op een rommelmarkt terecht kwam).
Waardering volgt uiteraard nog wel eens, want ook deze zal beter klinken in de zon buiten (zoals alles van Tom Petty).