Dreamscape - La-Di-Da Recordings (2012)

Label: Kranky

7. Nine Times to Die
  8. Dreamsleep Eternal
  9. No More but Thought
avatar van pygmydanny
Opnames van de periode '91 tot '93, dus na hun debuut Blackflower opgenomen.
De eerste 4 nummers waren bestemd voor een niet uitgebrachte EP (Greater Than God), het laatste nummer is een demo die op een cassettecompilatie in '91 verscheen. Tussenin de nummers die op de Cradle EP verschenen. De muzikanten speelden ook bij Secret Shine,

Die vier Cradle-nummers zijn het minst interessant, niet omdat ze al uitgebracht waren, maar doordat ze daar te zeer als 'gewone' shoegazeband klinken. Een beetje als Lush met de zang laag in de mix.

Bij de andere nummers is de stem duidelijk hoorbaar en is het venijn in de teksten een mooie tegenstelling met de lieflijke zang. 'So there is blood in your eye now, oh what a shame. I think I will finish while you're down' (Seperate Sense), 'I'm dripping in your blood, I am glad' (Soft Fists).
Door het snellere tempo in Greater Than God doen ze me daar eerder aan Pale Saints of Bleach denken.

Op No More But Thought verrassen ze met de Phil Spector-achtige openingsdrums en piano.

Hier staat geen slecht nummer op, de Cradle-nummers missen alleen het randje dat nodig is om het spannend te houden.