Deus.exe - Collapse (2012)

1 stem

Duitsland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Entropy (2:08)
  2. Unravelling Reality (4:57)
  3. C10n3 (3:52)
  4. Bathed in Dark Matter (5:39)
  5. Ecophagy (6:22)
  6. Reduced to Planck Length (4:21)
  7. Omniversal (5:12)
  8. Pathogen (5:28)
  9. Soliptic Detachment (5:51)
  10. H+ (3 - Deletion) (7:35)
  11. The Broken (4:43)
  12. Ultraviolent Light (3:39)
  13. At the Edges of Consciousness (4:52)
avatar van The_CrY
Lekkere plaat. De heren Deus.exe spelen een harde, maar melodische vorm van thrashy metal met invloeden uit vrijwel elke andere hoek. Metal Archives beschrijft het als "Progressive Death/Thrash Metal with Industrial influences" en ja misschien moet je het maar zo bekijken, want dat is nog het meest accuraat. De vocalen verschillen van agressief naar grunts en naar melodisch. Een lang album is het wel en heel verkeerd zou het niet zijn om twee of drie nummertjes te schrappen. Dat heb je nog altijd een redelijke lengte over en meer plezier. Mijn favoriete nummers zijn Omniversal, Ultraviolent Light en At the Edges of Consciousness.