G.G. Allin - Doctrine of Mayhem (1990)

1 stem

Punk / Rock
Label: Black&Blue

1. Blood for You
  2. Darkness & a Bottle to Hold
  3. In This Room
  4. Sluts in the City
  5. Blood for You [Reprise]
  6. Abuse Me (I Want to Die)
  7. I Wanna Fuck Myself
  12. Fuck the Dead
  13. I Wanna Piss on You
  14. GG's X-mas Song
Mssr Renard
Ook hier weer meer van hetzelfde. GG Allin's teksten zijn niet eens meer hilarisch te noemen.

Op deze plaat wat akoestische songs, wat songs van de Scumfucks en wat songs van The Cedar Street Sluts. Geproduceerd door Dick Urine.

GG Allin was fan van Hank Marvin en wilde ook countrymuziek maken, maar wat hij doet, is gewoon echt helemaal niets. Al is zijn zangstem nèt even wat minder vreselijk dan zijn schreeuwstem. Ik denk overigens dat je neefje van 3 met een niet gestemde gitaar dit beter kan.

Nou, wat wil je nog meer. Beter dan dit is er nooit uitgekomen op muzikaal gebied.
Benieuwd?

Alsjeblieft: GG Allin [USA] - "Doctrine of Mayhem" [full album, 1990, compilation] - YouTube

avatar van jurado
Ik denk dat er best een goed artiest school in G.G maar door zijn totaal verknipte jeugd/opvoeding ontspoorde hij volledig.

Dit vind ik ergens best prettig maar uiteraard rammelt het aan alle kanten.

Mssr Renard schreef:
Fuck de teksten. Mijn neefje van inmiddels 8 kijkt niet meer om naar de mooie gitaar die ik hem kado heb gedaan, hij speelt liever games. Ook goed, natuurlijk (maar wel een beetje fokking jammer, tuurlijk)...

jurado schreef:

Dit vind ik ergens best prettig maar uiteraard rammelt het aan alle kanten.

Dat is inderdaad nog het grappiste aan het hele fenomeen. Zingend en akoestisch spelend zit er ergens wel wat in. Hij had echt de country(punk) kant op moeten gaan. Maar ja, hij wilde toch liever dat shock-personage uitbuiten. Komt denk ik ook door zijn verknipte jeugd. Zijn vader vond dat hij de nieuwe Jezus was, wat ook zijn echte naam (Jesus Christ).

avatar van jurado
Mssr Renard schreef:

Heb je de docu "Hated" gezien? Staat in z'n geheel wel op Youtube, erg vermakelijk.

jurado schreef:

Om op Youtube zijn video's te zien, moet ik mijn creditcard (heb ik niet) uploaden om mijn leeftijd te bevestigen. Dus ik laat het maar bij wat ik me kan herinneren. Overigens is dit niet goed voor mijn nachtrust.

Mssr Renard schreef:
Hier ook te zien: Hated GG Allin & the Murder Junkies Uncut Full Movie. Maar ik raad 'm je af!

avatar van Edwynn
Die beelden zijn wel de enige dingen die leuk zijn aan G.G. Allin.

avatar van nlkink
Als ik op Discogs kijk ontbreken er hier nog een paar titels. Misschien dat Mssr Renard, ZAP! en jurado dat corrigeren door deze taak op zich te nemen en daarna een fijne recensie er bij te plaatsen

Mssr Renard
Nee, ik heb al zo slecht geslapen. Ik ben overgestapt naar Cycle Sluts from Hell. Een veel leukere novelty-act, waar ik geen nachtmerries van krijg.

nlkink schreef:
Ik laat deze eer voor nu ook even aan mij voorbijgaan, maar wie weet later nog eens, als mij niet een fanboy voor geweest is.