Piccadilly Sunshine Part Four (2010)

Alternatieve titel: British Pop Psych and Other Flavours 1967-1969

Label: Past & Present

1. Barry Ryan - I'll Be on My Way Dear (3:17)
  2. Lace - People People (2:59)
  3. The Laurels - Rainmaker (2:33)
  4. David Morgan - True-to-Life (2:21)
  5. Gaslight - And So to Sleep (2:56)
  6. Keith Field - Stop! Thief (2:11)
  7. Jago Simms - Conventional Fella (3:08)
  8. Gervase - Visions (2:39)
  9. Paul Raven - Musical Man (2:50)
  10. Keith Field - The Day That War Broke Out (3:05)
  11. The Monopoly - House of Lords (2:16)
  12. Chris McClure - Meditation (2:19)
  13. Joyces Angels - Flowers for My Friends (2:59)
  14. Factotums - Mr. & Mrs. Regards (2:58)
  15. West Coast Delegation - Mister Personality Man (2:38)
  16. David Morgan - Dawning (2:20)
  17. Brian Connell - Mr. Travel Company (2:43)
  18. Deuce Coup - Angela (2:26)
  19. Now - The Hands on My Clock Stand Still (3:23)
  20. Bob Clarke - Haunted (3:24)
avatar van heartofsoul
Dit album is het vierde uit een reeks van 18 cd's met popsike ("psychedelische popmuziek") uit de tweede helft van de jaren 60. De eerste 4 werden uitgebracht door het interessante label Past
& Present, de rest verscheen op een ander label. Voor zover ik over de aangeboden muziek een oordeel kan vormen (ik bezit alleen de eerste 4 delen) betreft het leuke en interessante popmuziek met hier en daar inderdaad een psychedelische twist. Bijna alle nummers, ook op deze cd, zijn tamelijk obscuur. Alleen bij het eerste nummer had ik een gevoel van herkenning, want Barry Ryan is uiteraard niet geheel onbekend.
Als favorieten heb ik aangevinkt het mooie Rainmaker van The Laurels, Flowers for My Friends van Joyces Angels, Mr & Mrs Regards van Factotums (dat was wel iets voor Herman's Herrmits geweest!) en Angela van Deuce Coup. Dat laatste nummer vind ik het hoogtepunt van het album. Deuce Coup (de naam geeft het al een beetje weg) voerden vaak Beach Boys nummers uit, maar zijn helaas onbekend gebleven. Een vergeten pareltje, zoals er wel meer staan op dit album.