Joshua James - From the Top of Willamette Mountain (2012)

Folk / Rock
Label: Intelligent Noise

1. Mystic (4:04)
  2. Queen of the City (3:19)
  3. Surrender (3:31)
  4. Doctor, Oh Doctor (3:14)
  5. So Did I (3:10)
  6. Willamette Mountain (3:19)
  7. Ghost in the Town (3:00)
  8. Sister (2:57)
  9. Wolves (3:08)
  10. Holly, Halej (3:36)
  11. Feel the Same (3:52)
avatar van muziekobsessie
he een nieuwe joshua james bij toeval ontdekt. vond zijn vorige toch best mooi. Je hebt van die releases die in gehele stilte plaatsvinden. snapt dat niet want dit spreekt heel veel mensen aan. prachtige schorre stem die mij gelijk weer ontroert...en jawel ook prachtige nummers gelukkig iets minder amerikaans als vorig album

avatar van Co Jackso
Hoewel het zijn zwakste album tot nu toe is, staan er wel degelijk een aantal nummers op die de moeite waard zijn. Daarnaast weet Joshua James mij altijd te raken met zijn stem. Met andere woorden, het is absoluut geen straf om een nieuw album van de beste man te draaien, en na zo’n optreden in Bitterzoet, ben ik ook overtuigd dat hij live zijn mannetje staat. Nu moet het grote publiek hem hier nog oppikken.

Hoogtepunten op het album zijn het schitterend opgebouwde Mystic, het ingetogen Ghost in the Town en het pakkende Queen of the City. Het bereik van zijn stem is het beste te horen in het venijnige Sister.

avatar van Carolaah
Mooi! Weer een nieuwe ontdekking erbij . Zeer plezierig stemgeluid, niet teveel bombarie, gewoon een gitaartje, soms wat drums, niet té poppy, enigszins sentimentele teksten en een breekbaar geluid. Like!