Goran Bregović - Tales and Songs from Weddings and Funerals (2002)

Bosnië-Herzegovina
Wereld
Label: Universal

1. Hop Hop Hop (4:19)
  2. Tale I (Grave Disperato) (1:52)
  3. Aven Ivenda (3:54)
  4. Sex (4:30)
  5. Tale II (Adagio Poco Febrile) (1:56)
  6. Maki Maki (3:33)
  7. Tale III (Lento Arabesco) (2:37)
  8. So Nevo Si (3:54)
  9. Tale IV (Moderato Melancolico) (2:53)
  10. Cocktail Molotov (4:13)
  11. Tale V (5:07)
  12. Polizia Molto Arrabiata (3:43)
  13. Tale VI (4:46)
  14. Te Kuravle (5:04)
  15. Tale VII (Vivo con Fuoco) (2:26)
Wat een FEESTMUZIEK met hier en daar prachtige luisterliedjes. Verwonderlijk dat ik de eerste ben om dit te vertellen, terwijl Goran een wereldartiest is (naar mijn bescheiden mening dan toch). Vorig jaar live gezien en ECHT, dit is prachtig. Prachtig samenspel. Erg wereldse muziek en een ambiance waar menig groepen een puntje kunnen aan zuigen. 4 * voor de prachtprestatie live ! Luister vooral HopHopHop en Cocktail Molotov! Prrrrrrrrrachtig

szynell

neo
Natuurlijk is hij een wereldartiest, op twee manieren zelfs Waar heb je hem live gezien?

Dranouter 2004 .

szynell schreef:
Dranouter 2004 .

Hét folk en wereldmuziek festival van Vlaanderen dus, voor de Nederlanders onder ons...

Dank voor de uitleg.

Maar voor de echte folk moet je echt wel ergens anders zijn. Dranouter is leuk, maar er zijn zooooveel andere dingen. Alhoewel. GORAN MOET JE GEZIEN HEBBEN

Geweldige cd .

Heel verscheiden met een aantal erg aanstekelijke nummers (nogal wat klezmer-invloeden op te merken, en dat gecombineerd met de Bregovic-blazers-ambiance Heeft ook soms iets van het ruwe enthousiasme van Roy Paci, kortom al mijn lievelingsmuziek verenigd ) maar ook intiemere liedjes, die totaal niet zweverig klinken maar juist heel breekbaar en mooi. Bregovic' beste, geeft ook het best de live-ervaring weer.

neo
Moet ook maar eens beginnen aan zijn niet-score albums...

Echt een pareltje van een plaat. Ik ben nog niet zolang in de wereld van "balkan"musiek, but I love it. Enkele suggesties voor andere artiesten in het genre?

avatar van Justinx
B-art schreef:

Tuurlijk, ikke wel! Geweldig genre
Mijn tips met daarbij een link naar de muziek, dan krijg je een idee:
- Meer Goran Bregovic
- Emir Kusturica & The No Smo...
- Zdob Si Zdub!
- Zeljko Joksimovic

Nou dit zijn een aantal erg goede artiesten. Ben benieuwd wat je er van vindt. Ik vind ze persoonlijk erg goed!

vondeich
toch maar eens goed gaan luisteren...