Dejan Sparavalo, Vojislav Aralica & Dr. Nele Karajlic - Crna Macka, Beli Macor (1998)

Alternatieve titel: Black Cat, White Cat

Bosnië-Herzegovina
Score
Label: Barclay

1. Intro (El Pasa) * (0:44)
  2. El Bubamara Pasa (1:51)
  3. Black Cat White Cat (3:23)
  4. Daddy Dance * (0:25)
  5. The Szombathely Jiga (Ashik Cygan) * (5:32)
  6. Bubamara [Main Version] (3:53)
  7. Daddy's Gone (1:04)
  8. Czardasz (Ashik Cygan) * (3:54)
  9. Dejo Dance (1:01)
  10. Lies (0:28)
  11. Flor de Venganza * (4:14)
  12. Duj Sandale (2:49)
  13. Hunting (1:01)
  14. Bubamara (Spij Kochanie) (2:28)
  15. Spij Kochanie, Spij (Kayah) * (4:03)
  16. Vivaldi [Bubamara Version] * (2:36)
  17. Jek Di Tharin (2:42)
  18. Long Vehicle (3:11)
  19. Pit Bull (3:35)
  20. Ja Volim Te Jos/ Meine Stadt (1:32)
  21. Bulgarian Dance (1:25)
  22. Bubamara (Sunflower) (3:09)
  23. To Nie Ptak (Kayah) * (4:32)
  24. Railway Station (2:34)
  25. Jek Di Tharin II [New Version] (0:34)
  26. Daddy, Don't Ever Die on a Friday (3:13)
  27. 100 Lat Mlodej Parze (Kayah) * (3:09)
  28. Bubamara (Tree Stump) (0:33)
  29. Prawy Do Lewego (Kayah) * (3:25)
  30. Bubamara Final * (0:52)
neo
Weer zineugermuziek van Bregovic. Dejan Sparavalo schreef enkele zingeur nummers met zang. Regisseur Emir Kustirica scheen het wel zonder Bregovic af te kunnen bij Zivot Je Cudo, met nog steeds medewerking van een andere componist; dezelfde Sparavalo. Puur meesterwerk weer van Bregovic.

En aslan zet deze in zijn/haar top 10. Uitermate verstandig

neo schreef:

Lastig woord he, 'zigeuner' . Heb deze cd nu voor de tweede keer opstaan, kom vanavond wel aan een post toe. Mooi hoor!

neo
Zal het woord nooit meer proberen te gebruiken!

avatar van Paalhaas
'Pitbull terriër' is natuurlijk een waar faux-meesterwerk .

Ik heb altijd gedacht dat deze niet van Bregovic was? Op mijn cd wordt hij helemaal nergens vermeld.

avatar van lebowski
Heb afgelopen najaar drie maanden door het oostblok gereisd en was extra nieuwsgierig naar deze cd, hoewel die panfluit mij af en toe op een Zuid-Amerikaans dwaalspoor zet. Hoe dan ook, dit is pure feestmuziek, waarin af en toe een traan opduikt, maar hoppa niet te lang getreurd we trekken nog een fles open. Fantastische uptempo-nummers, het doet me allemaal een beetje denken aan Fanfare Ciocarlia, voor wie ze kent. Tja, Balkan-blues in optima forma, lachen om de traan, ik begin maar eens met vier sterren, want ik ga nog meer van dhr. Bregovic luisteren, zoveel is zeker.

Trouwens, ik lees veel liefdesverklaringen aan Pitbull, 't is ook wel een aardig nummer, maar binnen deze score toch een storende factor wat mij betreft (net als het nummer erna).

lebowski schreef:
Trouwens, ik lees veel liefdesverklaringen aan Pitbull, 't is ook wel een aardig nummer, maar binnen deze score toch een storende factor wat mij betreft.

Nou, volgens mij ben ik de enige hoor . En ik ken deze soundtrack ook niet, ik ken het nummer alleen van de film. Misschien dat ik het ook zo leuk vind vanwege de scenes die ermee gepaard gaan...

Paalhaas schreef:

Op MoMe is Pitbull bepaald populair, maar deze uitleg verklaart een hoop. Ik zal de dvd eens huren

Bovendien is het gewoon een fantastisch nummer .

Freud schreef:

Het is ook helemaal niet van Bregovic, op imdb staan ook totaal andere namen bij de credits. Of hij moest onder valse naam meegedaan hebben. Trouwens, als je op google zoekt op 'Crna Macka Beli Macor Bregovic' dan kom je direct terecht op moviemeter en musicmeter, de enige sites die de fout nog maken .

neo
Dat is nu eens vreemd. Leende ooit de cd een tijd van iemand waar enkel het voorkant van het hoesje bijzat met groot Bregovic in beeld. Dit wekt te indruk dat hij hulp kreeg van ipv. dat zei het allemaal hadden gedaan. Dit was natuurlijk de film waarbij het stuk liep tussen Kusturica en Bregovic, vandaar dat oa. Dejan Spavaro deedlater bv. Zivot je Cudo met Kusturica zelf. Een grove fout waar ik zelf ook nooit eens naar gekeken hebt als in credits Kortom je hebt helemaal gelijk. Het is veranderd.

Nu nog het hoesje .

avatar van aslan
aslan (crew)
aha zo zit dat... en dus heeft bregovic met deze reeds helemaal niks meer te maken???

avatar van Paalhaas
Leuk, hè, aslan, om erachter te komen dat je persoonlijke nummer 5 door heel iemand anders is gemaakt?

neo
Het is ook nogal verwarrend doordat deze andere vaak gebruikt werden om Bregovic te dienen als muzikant. En Freud: Trois Couleurs Bleu is (niet door vertellen) niet door Preisner gecomponeerd maar een of andere Budenmayer

avatar van Thibault14
Hoe heet het liedje die speelt bij het einde van de film (wanneer de twee via de boot ontsnappen), het speelt ook tijdens een deel van de aftiteling én op het dvdmenu.

'Black Cat White Cat' heet dat.

Toch om even alle onduidelijkheid weg te werken betreffende de artiest van dit album, ik vind het een ontzettend goede soundtrack daarom heb ik er al veel over opgezocht:
Hij is in 1998 uitgebracht bij de fantastische film Black Cat, White Cat van de regisseur Emir Kusturica, de credits waren officieel toegeschreven aan the Black Cat White Cat Orchestra, dit was gewoon uit gebrek aan een groepsnaam voor een groep artiesten die gedeeltelijk van de Joegoslavische groep Zabranjeno Pušenje zaliger afkomstig waren, bij de albums die op deze soundtrack volgen, zoals unza unza time en life is a miracle, veranderen de artiesten hun naam in Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra.
Enkele jaren na deze film is de soundtrack nog eens heruitgebracht, de man Goran Bregović heeft de track listing eens goed door elkaar geschud en een aantal van zijn eigen nummers of collaboraties eraan toegevoegd, dus in principe had hij niks met de soundtrack te maken. Ik vind dat hij hiermee zeker geen meerwaarde aan de soundtrack gebracht heeft, maar toch geen slecht woord over Bregović, want hij is een held en kan er wat van!
Tussen haakjes, de track listing die hier in MusicMeter staat aangegeven is die van de latere door Bregović herwerkte versie, dus niet de originele!

avatar van misja82
goed gezegd. dat nummertje wat jij bedoelt "thibualt 14" is volgens ,ij bubamara (wat zoveel betekent als lieveheersbeestje).