Dutch Uncles - Out of Touch in the Wild (2013)

Label: Memphis

8. Phaedra (2:46)
  9. Nometo (3:49)
  10. Brio (5:55)

avatar van Sammy
Nieuwe track Flexxin op de site te beluisteren! Geweldig nummer. Ken de vorige plaat pas sinds kort, maar die maakt veel indruk. Ben nu dus ook zeer benieuwd naar deze!

Ik moest erg aan Hot Chip denken waardoor ik niet alles meer ben gaan beluisteren want Hot Chip vond ik genoeg.
Foute veronderstelling? Toch maar in z'n geheel gaan beluisteren?

avatar van Sammy
Hot Chip klinkt er zeker in door (dansbaarheid/stem), maar deze band is minder elektronisch georienteerd. Bij deze plaat moet ik ook regelmatig denken aan de laatste van Bear in Heaven. Als geheel vind ik dit een coherente plaat, waarbij ieder nummer op een zeer constant (hoog) niveau is. Voor mij één van de meest frisse bands die ik de afgelopen maanden heb mogen ontdekken (zeker ook het vorige album).

Ja, beluister hem toch maar eens in z'n geheel!

avatar van coldwarkids
Dat niemand hier Everything Everything in hoort. Dit zou Everything Everything kunnen zijn!!!!!

avatar van Booyo
De nummers zijn prima te pruimen, vrolijke deuntjes op een dansbaar ritme. Het is dan ook niet zozeer slechte muziek, maar als album bevalt het me niet echt. Ik word er na 3-4 nummers een beetje kriegel van. De nummers worden eentonig, met telkens eenzelfde soort tierelantijnen, en de stem wordt irritant. Dit zou dan ook niet everything everything kunnen zijn, dat is toch echt een stukkie beter

avatar van Eilord
Het duurde tot het derde nummer voordat ik me realiseerde dat ik iets anders dan Hot Chip had opgezet.

Chocolate
Gooi de zanger eruit en je hebt een pop band met King Crimson invloeden. Heel interessant bandje!

Ozric Spacefolk
Ik ken de referenties die genoemd worden geen van allen, maar dat ik Dutch Uncles een geweldige nieuwe ontdekking vind, staat vast.

De songstructuren, de gekozen instrumentatie, de spanning, de opbouw van de songs, de prachtige zangstem, de korte songs, de (poly-)ritmes, de sfeer, alles valt hier op zn plek.