Hank Mobley - A Caddy for Daddy (1966)

Jazz
Label: Blue Note

1. A Caddy for Daddy (9:24)
  2. The Morning After (9:46)
  3. Venus de Mildew (7:13)
  4. Ace Duece Trey (7:15)
  5. 3rd Time Around (6:14)
WS da Badass
Ik vind deze Mobley redelijk, maar deze geweldige saxofonist heeft strakkere platen gemaakt. Ik vind de flow op deze niet echt lekker.

avatar van AOVV
Vooral een behoorlijk coole plaat, deze van Hank Mobley. Opgenomen eind 1965 met klasbakken als Lee Morgan (trompet), McCoy Tyner (piano) en Curtis Fuller (trombone). Alle stukken zijn van Mobley zelf, uitgezonderd Venus di Mildew, van Wayne Shorter.

Geen hoogvlieger, wel een plaat waar op niveau wordt gemusiceerd zonder echt indruk te maken. Gewoon een aangename luisterplaat, en die moeten er ook zijn.

3,5 sterren

Ik hoor wel een hoogvlieger van deze klasbakken.

Nu weet ik het: de eerste 3 nummers doen me denken aan The Sidewinder, ook het niveau van het spel. Het is dan ook geen toeval dat trompettist Lee Morgan hierop mee speelt. En hoe: hij speelt geweldige solo's. Net trouwens als pianist McCoy Tyner, ook in bloedvorm.

Verder natuurlijk componist en tenor saxofonist Hank Mobley: wat kan de man ook goed schrijven. Alleen het fijne Venus de Mildew is door Wayne Shorter geschreven. Verder zijn ook nog Curtis Fuller (trombone), Bob Cranshaw (bas) en Billy Higgins (drums) te horen. Wat een bezetting! De hele plaat is erg goed, maar kant 1 met A Caddy for Daddy & The Morning After is echt uitstekend. Niet te missen dit album!