Radical Face - Always Gold EP (2012)

Pop / Folk
Label: Bearmachine

1. Always Gold [Short Attention Span Mix] (4:04)
  2. Echoes (3:54)
  3. Wandering [Alternative Mix] (3:46)
  4. Always Gold [Acoustic Version] (3:38)
  5. We're on Our Way (4:07)
  6. Always Gold (5:55)
The Branches laat even op zich wachten dus we kunnen ons in de tussentijd vermaken met de EP Always Gold.

Het is hard gegaan met Ben Cooper. Toen ik begin 2007 zijn debuut Ghost aanprees als juweeltje was de respons maar zuinigjes.
Er was een reclame voor nodig om de man ineens veel meer bekendheid te geven waardoor een optreden dat gepland stond in Bitterzoet verplaatst kon worden naar de grote zaal van Paradiso.

The Roots kreeg in korte tijd ook veel meer luisteraars die over het algemeen toch zeer positief waren. We kunnen ons dus massaal verheugen op de komst van The Branches.
Dat Cooper niet stilzit blijkt ook wel uit het feit dat hij met nog een project bezig is, genaamd Clone (in samenwerking met Richard Colado). En het zou me niet eens verbazen als ook Electric President nog in the picture staat.

We mogen dus blij zijn met alweer een EP met daarop o.a. een remix van Always Gold (verwacht geen dance of zo).
De sound is inmiddels bekend dus een echte verrassing is dit niet meer maar een welkome aanvulling des te meer.

Deze derde EP van Radical Face / Ben Cooper begint met Always Gold: the Short Attention Span mix. Eigenlijk een beetje overbodig, een soort net andere single versie van een langere albumversie die ook nog eens op het einde van de EP staat. Het blijft een prachtig nummer natuurlijk.
Echoes is alweer een heel mooi liedje. Wat een talent heeft hij toch voor dit soort echt hele fraaie intense liedjes. Wandering begint met zo'n mooie heldere piano gevolgd door.... een beat, jawel! The Alternative Mix is echt een remix en hij klinkt goed, erg goed zelfs.

Always Gold klinkt akoestisch natuurlijk wat anders, maar nog steeds mooi. Toch heeft ook deze variant weinig toegevoegde waarde, zeker niet zoals de akoestische versie van Glory op de eerdere Touch the Sky EP dat wel had. We're On Our Way heeft een lekker tempootje, samen met handclaps, strijkers en banjo: jawel! Erg leuk. Net als het hele EP'tje.