Against Me! - Reinventing Axl Rose (2002)

Punk
Label: No Idea

1. Pints of Guinness Make You Strong (2:40)
  2. The Politics of Starving (3:06)
  3. We Laugh at Danger (And Break All the Rules) (3:17)
  4. I Still Love You Julie (3:13)
  5. Scream It Until You're Coughing Up Blood (2:29)
  6. Jordan's 1st Choice (2:08)
  7. Those Anarcho Punks Are Mysterious (2:24)
  8. Reinventing Axl Rose (2:25)
  9. Baby, I'm an Anarchist! (2:40)
  10. Walking Is Still Honest (2:38)
  11. 8 Full Hours of Sleep (3:59)
11 nummers, vol met hele, hele fijne folkpunk-nummers, die eigenlijk nooit echt gaan vervelen. Van geweldige binnenkomer 'Pints of Guinness Make You Strong', tot het recalcitrante 'Baby, I'm an Anarchist!', tot accoustische afsluiter '8 full hours of sleep': het is allemaal erg goed.

De teksten zijn raak, verzanden nergens in clichée's, de zanger heeft een hele toffe stem, en ook de subtiele folk-invloeden maken het een hele aparte ervaring.

4,5 sterren. Dik.

handsome_devil
zijn er meerdere versies van dit album? xD

ik heb net mijn versie geript en opgezet voor het eerst, en hij klinkt heel anders dan de versie dan ik op mp3 heb leuker ook wel

avatar van goldendream
Wat heeft dit met Axl Rose te maken?

avatar van madmadder
niks

avatar van AOVV
Sterk debuut van Against Me! (als je de EP's even niet meetelt). We horen hier, in een halfuurtje, 11 liedjes passeren, waarvan er al een handvol op de reeds eerder verschenen EP's stonden. Interessant is dat de uitvoering van die songs op deze plaat verschillend is van die op de EP in kwestie. De balans blijft wat dat betreft in evenwicht; 'Reinventing Axl Rose' vind ik in deze versie schitterend; van 'Jordan's 1st Choice' vind ik dan weer de versie op de 'Acoustic'-EP de betere.

'Walking Is Still Honest' blijft m'n favoriet, en werd eerder ook al uitgebracht (o.a. op de EP 'Crime'). De "nieuwe" songs zijn ook erg goed, waarbij ook de scherpe lyrics opvallen.

Against Me! klinkt hier nog fris en geïnspireerd, en laat een bijzonder geluid horen. De stem van Gabel in combinatie met de vooral akoestische begeleiding, die hier en daar ook meedogenloos in een donderstorm losbarst. Krachtige, aantrekkelijke muziek.

4 sterren