Excel - The Joke's on You (1989)

Label: Caroline

1. Drive (2:27)
  2. Shadow Winds (4:17)
  3. Fired (You're) (3:16)
  4. Tapping into the Emotional Void (4:20)
  5. Affection Blends with Resentment (3:56)
  6. Seeing Insane (3:19)
  7. My Thoughts (3:20)
  8. I Never Denied (5:19)
  9. Message in a Bottle (2:51)
  10. Given Question (2:54)
  11. The Stranger (3:54)
  12. Blaze Some Hate * (3:24)
  13. Cultured [Demo] * (4:43)
  14. More Than You'd Ever Know [Demo] * (3:49)
  15. Soul Sick [Demo] * (3:46)
  16. Withdrawal [Demo] * (3:58)
  17. Priorities Astray [Demo] * (3:42)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Mengeling van Thrash en Crossover met redelijk zoutloze zang, typisch voor de weinige Crossover groepen die ik ken (Gang Green, D.R.I.), maar muzikaal meer dan prima. De eerste elf nummers staan op de vinylversie uit 1989, de rest is er achteraf bijgekomen (correctie ingediend). Hoes met witte randen is de vinylversie, hoes met zwarte randen is de cd-versie. Gitarist Adam Siegel belandde jaren later bij Cyco Miko en Infectious Grooves.

Twee bijzonderheden op dit album, de eerste is Message in a Bottle wat een cover van The Police is, de tweede is Tapping into the Emotional Void. Waarom? Let eens op de gelijkenissen in de intro van voornoemd nummer en Enter Sandman van Metallica dat twee jaartjes ouder is...

avatar van gigage
Wow, inderdaad enter sandman all over!

Een van de beste, afwisselende en intelligente hardcore/crossover platen die er zijn!

enter sandman is 2 jaartjes jonger ,oftewel Metallica heeft goed geluisterd naar Excel.

avatar van Edwynn
En Excel zelf had weer nog veel meer dan goed geluisterd naar Suicidal Tendencies.