Rotten Sound - Species at War (2013)

Finland

4. The Solution (1:43)
  5. Salvation (1:32)
  6. Peace (1:17)
avatar van Don Cappuccino
Zing lekker mee met het nummer Salvation!

avatar van Don Cappuccino
Cursed vond ik een beetje tegenvallen, Cycles is een brute plaat. Maar deze EP is een zeer grote vooruitgang. Wat Rotten Sound hier neerzet is echt ijzersterk, de ladder wordt gelijk heel hoog gelegd voor de komende grindcorereleases van dit jaar. Het is echt bruut en de grooves zijn moddervet. In de 8 minuten zit er genoeg variatie. Geweldige EP die ik nog vaak ga beluisteren. Met een beoordeling wacht ik nog even.

avatar van kobe bryant fan
Man, wat een verademing.
8 minuten gewoon even los gaan.
Vette en brute riffs, bijna niet te volgen drumwerk en heerlijk geschreeuw!

avatar van Edwynn
Lekker eepeetje wel. Ondanks dat ze twintig jaar bestaan, is het mijn eerste kennismaking met Rotten Sound. Een beetje schatplichtig aan de bekende namen van vroegah is het wel. Maar verdomme, wat een oerkracht gaat hier van uit. En afwisseling. Zelfs dat kan op een 8 minuten durende geweldsorgie van grind, death en crust. Het geluid is kraakhelder maar ook lekker zwaar. Doet me denken aande Zweedse Sunlightproducties. En dat is beslist geen straf.

Edwynn schreef:
Doet me denken aan de Zweedse Sunlightproducties. En dat is beslist geen straf.

Rotten Sound heeft inderdaad dat heerlijke buzzsaw-gitaargeluid wat Entombed zo kenmerkte. Hun tweede plaat (Drain) is in de Sunlight Studios opgenomen.