menu

Possessed - The Eyes of Horror (1987)

mijn stem
3,65 (23)
23 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Combat

  1. Confessions (2:53)
  2. My Belief (3:34)
  3. The Eyes of Horror (3:16)
  4. Swing the Axe (4:00)
  5. Storm in My Mind (4:21)
totale tijdsduur: 18:04
zoeken in:
avatar van Blood Duster
4,5
Oh geweldig.... na het zeer teleurstellende "Beyond the gates" uit 1986, kwam Possessed in 1987 gewoon weer ijzersterk terug met deze Mini-LP "The eyes of horror". Zeer hoogstaande deathmetal met een strakke produktie en ijzersterk songmateriaal.


*4.5*

Stijn_Slayer
De eerste 2 nummers vind ik vrij saai.. De andere 3 zijn wel heel erg goed

avatar van exodus
4,5
Heerlijke Thrash-Deathmetalplaat uit de mooie jaren! Klinkt ook een stuk frisser dan zijn moeilijk te doorgronden voorganger. En debuut lp 7 Churches die weer daarvoor zat is weer een compleet ander verhaal in de meest Satanische Venom en Slayer gedaantes, maar dan uiteraard toentertijd nog zwarter, harder, enigszins ook zelfs vernieuwend...(Het genre Death Metal is er immers mede uit ontstaan), more Evil etc. In iedergeval deze mini Eyes of Horror is heerlijk keihard Thrashen! Jammer dat Possessed het daarna destijds voor een heel wat jaartjes voor gezien hield.

avatar van B.Robertson
3,5
Dit werd destijds platgedraaid en de originele EP klinkt ook beter dan de cd-uitgave met Beyond the Gates. ( nooit echt aan kunnen wennen, wel goed dat het er is.) The Eyes of Horror heeft een prachtige produktie van Joe Satriani gekregen. Het oude nummer Swing of the Axe is voor mij de minste. Het titelnummer en Storm in my Mind de besten. My Belief was altijd lekker meebrullen:
"Conformist pigs gather 'round - And criticize the life I've found" etc.
Ook een wat voorspelbaar nummer maar wel mooi.

avatar van exodus
4,5
Ja nogmaals, gave plaat dit hè! Ook de stem/strot van Jeff Becerra blijf ik best wel uniek vinden...welke plaat je ook op zet, of welk filmpje je ook bekijkt op internet...heel eigen! Uniek! Uniek! By the way, heb van 7 Churches en Eyes... beide een shirt...Ik trots!

avatar van B.Robertson
3,5
Ongetwijfeld een rijk bezit als je Possessed shirts hebt. Pas met de eerste eigen wasmachine ben ik aan shirts begonnen. De allereerste was die van Godflesh - Streetcleaner.
Uiteindelijk was die versleten, heb maar een paar shirts om te bewaren; de rest wordt meestal gedragen. De prachtige hoes van The Eyes of Horror stond lange tijd vooraan op de platenplank.

avatar van exodus
4,5
"de platenplank" schrijf je...snik, snik: die tijd ligt voor velen helaas heel erg ver achter ons. Maar niet voor mij! Die platen en die periode koester ik nog steeds! Vroeger van mijn zakcentjes een lp kopen...25,- gulden! Soms zelfs 3 lp's! (schafte destijds in 1 klap D.R.I., Necrophagia en Death Angel aan; ik was weken koest...hoezen bestuderen etc.) Later met m'n inkomen werd het meerdere lp's en cd's aanschaffen; zakken vol! En nu heb ik een grote collectie.

avatar van B.Robertson
3,5
Ja dit album werd echt platgedraaid. Na school eerst maar even Possessed of bijvoorbeeld Survive! van Nuclear Assault. En op zijn tijd 12 à13 km fietsen om met je zakcenten een echt goede platenzaak te bezoeken, totdat de eigenaar zo rond 1995 hoofdzakelijk cd's ging verkopen. De aanvoerwegen voor platen werden steeds langer en het zilveren schijfje was maar al te makkelijk. Naar mate het inkomen steeg werd de collectie alleen maar groter. Die platen van vroeger heb ik in verhouding toch vaker gedraaid dan de gemiddelde cd van de afgelopen jaren.

avatar van Edwynn
2,5
Over hoe een compacte EP wel een eeuwigheid lijkt te duren. Possessed klinkt verveeld en langdradig. Alleen Swing Of The Axe mag er zijn. Maar ja, dat is een stokoude demotrack dat in zijn verschijningsvorm op Metal Massacre VI oneindig veel beter is. Vind ik dan.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:28 uur

geplaatst: vandaag om 01:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.