Tegan and Sara - Heartthrob (2013)

Label: Warner Bros.

1. Closer (3:33)
  2. Goodbye, Goodbye (2:51)
  3. I Was a Fool (2:43)
  4. I'm Not Your Hero (4:01)
  5. Drove Me Wild (4:27)
  6. How Come You Don't Want Me (3:13)
  7. I Couldn't Be Your Friend (3:03)
  8. Love They Say (3:29)
  9. Now I'm All Messed Up (4:13)
  10. Shock to Your System (5:03)
avatar van E-Clect-Eddy
Sinds "Back in Your Head" met die grappig video wil ik graag een fan van Tegan and Sara zijn maar het klikt nooit echt. Het optreden jaren terug in een afgeladen Melkweg (oude zaal) deed me ook niet overtuigen, om niet te zeggen tegenvallen. Ja, elk album heeft een paar nummers die ik fijn vind maar geen juweeltje meer zoals "Back in Your Head", terwijl ik telkens denk dat er meer in het vat zou moeten zitten. Braaf luister ik van elk nieuwe album een paar nummers een paar keer en schuif het dan terzijde. Misschien maken ze gewoon muziek die niet aan mij besteed is! Kan dat wat ik wel ken niet slecht noemen maar het raakt me niet echt.

Het nieuwe album is sinds een paar dagen gelekt en dus maar weer eens luisteren. Ik kende al Closer en dat sprak me erg aan. Kan dus geen vergelijking maken met vorige albums want die ken ik niet (/goed genoeg). De eerste beluistering deed me niet veel, teleurgesteld dat er geen BiYH op staat maar afsluiter Shock to Your System beviel wel meteen. Pas bij de 3e luisterbeurt begint me het geheel te bevallen, ook als niet veel blijft hangen. Er zit een beetje retro feel bij, 80s synths en new wave, die me opvallen. Goodbye, goodbye en I'm Not Your Hero stijgen nu iets boven de rest uit. Het is dus een 'grower'.

Ik denk dat ik misschien toch een beetje fan begin te worden en als je weer eens op hun tour weer Nederland aandoen ga ik ze toch weer eens opzoeken. Ik vind het meer dan 3,5 maar (nog geen) 4 sterren. Zal deze de komende week nog eens een paar keer beluisteren.

avatar van Emile93
Gewoon lekkere muziek!

avatar van coldwarkids
Dit is natuurlijk niet wat we gewend zijn van de zusjes. Ze willen natuurlijk groot worden dus dan ga je al gauw de commerciele kant op.. gladde pop. Het past iig wel bij hun. Al horen we natuurlijk de oude Tegan And Sara liever.

avatar van Shinobi
Ik ken Tegan and Sara eigenlijk alleen van het nummer Back in Your Head, het nummer dat wat jaren terug redelijk wat airplay had en ik was eigenlijk altijd wel van plan om een album van ze te beluisteren. Lang uitgesteld tot dit album, ik heb hier toch wel enkele positieve recensies over gelezen.

Ik moet zeggen dat het op het eerste gehoord zeker niet tegenvalt, al klinkt het wel commercieel allemaal. Maar het luistert lekker weg.

Kleine 3,5 sterren en binnenkort maar eens hun oudere albums checken.

avatar van Lars Muziek.
Na het luisteren van het album 'The Con' ben ik dit nieuwe album 'Heartthrob' gaan luisteren.
Meteen hoor ik al dat dit niet het gebruikelijke geluid is van Tegan and Sara vergelijken met de andere albums, en zoals ik hier boven al las lijkt het erg op een commerciële weg naar de beats en geluidjes van tegenwoordig. Zelf ben ik geen fan, maar denk ik dat de fans liever de oudere albums horen, omdat ze met dit geluid niet bekend zijn, maar ik kan het fout hebben!

Hun laatste, Love You To Death (2016), vond ik nogal een sof. Voorgaande albums So Jealous en
Con vond ik wel prima pop. Deze Heartthrob klinkt wat gladder misschien, maar zijn de liedjes
over het algemeen best wel te pruimen.