Sinds "Back in Your Head" met die grappig video wil ik graag een fan van Tegan and Sara zijn maar het klikt nooit echt. Het optreden jaren terug in een afgeladen Melkweg (oude zaal) deed me ook niet overtuigen, om niet te zeggen tegenvallen. Ja, elk album heeft een paar nummers die ik fijn vind maar geen juweeltje meer zoals "Back in Your Head", terwijl ik telkens denk dat er meer in het vat zou moeten zitten. Braaf luister ik van elk nieuwe album een paar nummers een paar keer en schuif het dan terzijde. Misschien maken ze gewoon muziek die niet aan mij besteed is! Kan dat wat ik wel ken niet slecht noemen maar het raakt me niet echt.
Het nieuwe album is sinds een paar dagen gelekt en dus maar weer eens luisteren. Ik kende al Closer en dat sprak me erg aan. Kan dus geen vergelijking maken met vorige albums want die ken ik niet (/goed genoeg). De eerste beluistering deed me niet veel, teleurgesteld dat er geen BiYH op staat maar afsluiter Shock to Your System beviel wel meteen. Pas bij de 3e luisterbeurt begint me het geheel te bevallen, ook als niet veel blijft hangen. Er zit een beetje retro feel bij, 80s synths en new wave, die me opvallen. Goodbye, goodbye en I'm Not Your Hero stijgen nu iets boven de rest uit. Het is dus een 'grower'.
Ik denk dat ik misschien toch een beetje fan begin te worden en als je weer eens op hun tour weer Nederland aandoen ga ik ze toch weer eens opzoeken. Ik vind het meer dan 3,5 maar (nog geen) 4 sterren. Zal deze de komende week nog eens een paar keer beluisteren.