Carbon Based Lifeforms - Hydroponic Garden (2003)

Zweden
Electronic
Label: Ultimae

1. Central Plains (8:08)
  2. Tensor (5:44)
  3. Mos 6581 [Album Version] (7:11)
  4. Silent Running (7:05)
  5. Neurotransmitter (7:28)
  6. Hydroponic Garden (9:12)
  7. Exosphere (5:06)
  8. Comsat (7:09)
  9. Epicentre (First Movement) (5:58)
  10. Artificial Island (5:12)
  11. Refraction 133 (8:20)
steinenj
Errrug lekkere CD, heel chilled out aan de ene kant maar nooit vervelend, er zit genoeg drive in de nummers om het tempo erin te houden. Mmmm nog steeds erg lekker

avatar van jurado
ik vind de keuze in ritme en beats zeer gemakzuchtig en erg vervelend klinken.
Het geheel had van mij wel veel organischer gemogen,dit neigt af en toe heel erg naar New Age rommel.

Zeer gemiddeld.... **1/2

Ozric Spacefolk
Rommel is dit zeker niet, al neigt het naar new-age.

In mijn oren is dit heerlijke, meditatieve muziek, die ook erg spannend is.
Mooie melodieen en soundscapes.

Tof dat het zo bevalt!

Ozric Spacefolk
Ja. Ik heb mij de laatste tijd onder gedompeld in de wondere wereld van chillout/downtempo/ambient en wat dies meer zij.

Ik kan mijn geluk niet op, en ontdek de ene waanzinnige plaat na de andere...

avatar van Halcyon
Oh wat is dit mooi. Moderne ambient zeg maar, die het beste van Lifeforms en Dead Cities (FSOL) combineert, en toch een heel eigen identiteit bewaart. De basis bestaat uit heldere ambientmelodieën met electrische en psychedelische invloeden, aangevuld met een breed scala van organische tot industriële klanken. De melodieën op zich zijn erg toegankelijk, maar de bepalende geluiden bevinden zich op de achtergrond, ergens in de verte, en roepen futuristische, bijna synthetische werelden op.

Cured
Luistert wel lekker weg dit album, niet heel bijzonder, maar aangenaam. Heeft iemand enig idee waar deze verkrijgbaar is, want de FRS,Bol.com en CDwow bieden geen soelaas.

Cured
Bedankt Ozric.

Ozric Spacefolk
No sweat. Vaak is het het makkelijkst en goedkoopst om bij de bron te kopen.

avatar van Vortex
Dit album is harder en meer spacey dan World of Sleepers

avatar van Vortex
Ik heb het album direct bij het platenlabel besteld. Ultimae.com. Met paypal betaald en binnen drie dagen in huis. Kreeg er bovendien een stapeltje ansichtkaarten bij van andere artiesten van het label en een paar wierrook stokjes haha! dat hoort blijkbaar bij deze muziek

Het album zelf is een mooi kartonnen vouwhoesje met fatsoenlijk cd boekje erin

Monsieur Renard
Bij elke goede plaat zijn er altijd een paar negatieve berichten. En dat zorgt voor balans, want het perfecte muziekalbum is nog lang niet gemaakt.

Negatieve berichten ten spijt, vind ik dit wel echt één van de betere Ultimae-platen. De synths doen me soms ook wat denken aan Tangerine Dream, Pink Floyd en Eloy. Ik mis wel wat natuurgeluiden, maar over het algemeen boeit de plaat toch van begin tot eind.

avatar van Gerards Dream
Heerlijke electronic dit. Muziek die fraaie beelden oproept en de fantasie goed aan het werk zetten Het zijn klanken die doen denken aan het betere werk van Tangerine Dream waar ik een groot fan van ben. De productie van het album is om door een ringetje te halen.

avatar van Weirdo Wizzy
Fijn album dat het best getypeerd kan worden als chillout/ambient. Album bestaat voornamelijk uit lang uitgesponnen soundscapes hier en daar vergezeld door aangename beats. De sfeer van het album is lekker spacey. Als ik dan toch een vergelijking moet maken moest ik bij deze muziek nog het meest aan Global Communication denken (maar de referenties die boven me gemaakt worden kan ik ook wel inkomen). De muziek gaat me net niet diep genoeg om van een echte topper te spreken, maar een zeer aangenaam album is het wel.

4 ster

avatar van Vortex
In m’n persoonlijke top 3 gezet. Wat een album is dit! Hierboven zie ik een bericht terug uit 2013, dus al tien jaar erg veel plezier van dit album.
De eerste vier nummers (die bas!) zijn echt het beste wat ik in ambient ken. Geweldig. Wel moeilijk uit te leggen wat dit album nou zoveel beter maakt dan andere van CBL. Denk toch interessantere beats, iets harder en ietwat minder lang uitgerekte soundscapes.
Deze kan kwa volume ook niet hard genoeg aan.