NOFX - So Long and Thanks for All the Shoes (1997)

Punk
Label: Epitaph

1. It's My Job to Keep Punk Rock Elite (1:20)
  2. Kids of the K-Hole (2:17)
  3. Murder the Government (0:46)
  4. Monosyllabic Girl (0:54)
  5. 180 Degrees (2:10)
  6. All His Suits Are Torn (2:18)
  7. All Outta Angst (1:52)
  8. I'm Telling Tim (1:17)
  9. Les Champs Elysées (2:02)
  10. Dad's Bad News (2:02)
  11. Kill Rock Stars (1:32)
  12. Eat the Meek (3:30)
  13. The Desperation's Gone (2:24)
  14. Flossing a Dead Horse (1:45)
  15. Quart in Session (1:38)
  16. Falling in Love (2:17)
één van de leukste NOFX albums. Vooral de opener 'It's My Job To Keep Punkrock Elite' en de afsluiter 'Falling In Love' zijn erg sterke songs.

mindflight schreef:

helemaal mee eens

vind em 1 van de mindere van nofx, maar blijft toch nog altijd geniaal!
vooral murder the government is een super-nummer! jammer dat et maar een half minuutje duurt...

avatar van StuF
damn. dit is nostalgie. de ska-nummers hierop zijn geweldig

avatar van Rayaccos
StuF schreef:
damn. dit is nostalgie. de ska-nummers hierop zijn geweldig

je haalt de woorden uit mijn mond.

avatar van Ward
Wat een jeugdsentiment! Als ik dit album nu zou leren kennen zou ik het laag beoordelen, want ik heb niks meer met deze muziek. Maar ik leerde het een paar jaar geleden kennen, waardoor het veel nostalgie oproept. Bij muziek gaat het bij mij erom wat voor gevoelens het los maakt en nostalgie vind ik een fijn gevoel.
Bovendien is dit gewoon een heel sympathieke band, met heerlijke energieke nummers. Toch ligt hun grootste kracht in het feit dat ze niks serieus nemen, zichzelf dus ook niet. Dat levert grappige nummers op, waarbij ik het niet kan laten om mee te zingen.
Het leukste vind ik de skanummers, maar zo’n supersnel, superkort nummer als Murder the Government gaat er toch ook goed in bij mij. Die cover van Les Champs Elysées blijft ook grappig (het aftellen in het Frans )

Ik ben deze muziek ontgroeid, maar toch 3* omdat ik er wel om kan lachen en het een leuke ‘trip down memory lane’ is.

avatar van gameg
nog zo'n super album van nofx...dat champs elysees is wel garppig:P veder een van de leukste albums van hun

4 sterren

avatar van thetinderstick
Beetje wisselvallig album van NOFX. Beste nummers zijn 'It's My Job To Keep Punkrock Elite', 'Dad's Bad News' , 'All Outta Angst', 'All His Suits Are Torn' en 'Falling In Love' .

avatar van Tijn79
It IS their job to keep punk rock elite!
Deze plaat was mijn (eigenlijk veel te late) introductie van de band en ik was acuut verkocht.
Wat een heerlijke mengeling van no-nonsense en (politieke) statements hebben de gasten toch.

Tijn79 schreef:
It IS their job to keep punk rock elite!

Same here, ook mijn veel te late introductie aan NOFX en daarom ook de hoge waardering. Kan zelf trouwens nog niet veel politieke statements ontdekken op dit album, of het moet al 'murder the government' zijn

imo de beste NOFX plaat.

avatar van metallica1997
erg goed album!!

Vooral de nummers: It's My Job to Keep Punk Rock Elite, Eat the Meak en I'm Telling Tim

4,5*!!

avatar van Supersid
Pas ontdekt dit album, zo'n twintig jaar te laat Erg verrast door de sfeer en de toch wel vrij degelijke nummers. Het kriebelt om voor vier te gaan, maar ik ga 'm nog even laten marineren...

avatar van lowieke
Is ie gemarineerd.

Vroeger was dit gewoon een nofx album maar over tijd vind ik het het nofx album geworden.

avatar van Deren Bliksem
Mijn eerste album ooit van NOFX, vorige week aangeschaft voor een paar euro.
Tja.

Het nodigt niet uit om een tweede te kopen zeg maar, het is een beetje puberpunk. Een simpele cover -Les Champs Elysées- en alleen de ska-achtige nummers zijn dan nog wel te pruimen.

So long and thanks for nothing. Next.