CJ Bolland - The 4th Sign (1992)

Belgiƫ

7. Camargue (6:27)
  8. Inside-Out (6:04)
  9. Jungle Man (10:15)
avatar van John Doe
Lachwekkend zieke kaft wel, die eer moet ik 'm geven. Doet me denken aan Aphex' I Care Because You Do.

avatar van FunkStarr
Aquadrive is wel een gaaf nummer, CJ Bolland heeft in ieder geval wel een "eigen style". Het is zeker geen topper maar voor die tijd zeker niet slecht.

avatar van RogerV
Wat een lage waardering voor een album met zulke knallers erop als deze. Onze Britse Belg laat een prima visitekaartje af met de ene na re andere beukende techno/trance/rave plaat. Dat met soms claustrofobische passages en buitengewoon prachtige soundscapes.

Enige jammere is dat deze versie van het invloedrijke Camargue niet de singleversie is met de "always looking for sunshine"-sample.

avatar van trebremmit
Na de drie ravesignal ep's kwam hij met deze The 4th Sign, wel mooi om die ontwikkeling te horen van newbeat naar deze acid/trance en techno die soms wel aan Aphex Twin doet denken. Knap ook dat dit al in 92 gemaakt is, ik had altijd het gevoel dat de bekendere tracks zoals Mantra en Camargue uit de tweede helft van de jaren negentig kwamen.
Erg goed album in ieder geval en ben het helemaal met RogerV eens. Een van de betere nummers vind ik Thrust, een geweldige techno stamper die tegenwoordig nog wel mee kan in een set.