Warlock - Burning the Witches (1984)

West-Duitsland
Label: Mercury

1. Sign of Satan (3:17)
  2. After the Bomb (3:56)
  3. Dark Fade (4:13)
  4. Homecide Rocker (3:17)
  5. Without You (5:35)
  6. Metal Racer (3:47)
  7. Burning the Witches (4:24)
  8. Hateful Guy (3:47)
  9. Holding Me (4:14)
avatar van Sinner
Hopeloos verouderde Duitse heavy metal. Heb hem laatst nog een paar keer opgezet maar kwam met moeite tot de helft van de cd. Alles van de teksten tot de titels en zelfs de hoes is typische 80's kitsch (maar dan jammer genoeg niet op een vermakelijke manier). Helaas is ook de muziek niet echt sterk en staan er buiten Burning The Witches en Without You niet echt memorabele nummers op. Sterkste punt van de band was waarschijnlijk zangeres Doro. Die beschikt dan wel over een krachtige stem, maar tevens ook over een verschrikkelijk Duits accent dat dit pluspunt weer grotendeels teniet doet. (en het is geeneens leuk op de manier waarop dit bij bvb Udo Dirkschneider wel het geval is).

avatar van Rinus
Misschien hopeloos verouderd, maar toch nog niet zo'n slecht album in vergelijk van wat er toen allemaal oorspronkelijk uitkwam op het infame label Mausoleum. Op vinyl.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Debuutalbum van deze Duitse groep met als frontvrouw Doro Pesch, in onze jonge jaren de natte droom van vele jonge puistige rockers. Ze had haar looks een beetje mee (jong, mooi, blond en zo alleen) maar haar zangprestaties waren en zijn niet om naar huis te schrijven. Het Duitse accent weze haar vergeven maar toonvastheid is ook niet aan haar besteed. Veel galm op de zang kan veel verbergen.
De muziek hierop is zeer, zeer, zeer middelmatig (heb ik al “zeer” gezegd) en eigenlijk nog alleen te pruimen tijdens de up-temponummers zoals opener Sign of Satan en Metal Racer. De rest is vandaag de dag verwaarloosbaar en uber-skipbaar: de ballad Without You is om van te gieren of zum kotzen – schrappen wat niet past.
Opvolger Hellbound was ook al niet veel soeps en het laatste album dat de naam Warlock nog mocht dragen, want vanaf dan was het al Frau Pesch die de klok sloeg of liever de platenmaatschappij die haar die klok liet slaan. Bah, weg ermee: twee keer beluisterd deze week, hierna vliegt deze in een donkere hoek want een derde keer zal te veel zijn.

avatar van Spock2011
Dit zou eigenlijk verplichte kost moeten zijn. Doro heeft nog nooit zo goed geklonken met haar geile Duitse accent, iets wat deze plaat toch echt heel memorabel maakt. Hoe ze Without You, een fantastische ballad, bij elkaar schreeuwt... Dat is echt vreselijk sterk.

avatar van Kronos
De vier albums van Warlock zijn nu verkrijgbaar op cd in een box. Aangezien ik de lp's niet meer heb is dit wel een leuk koopje.

avatar van Edwynn
Daar kan ik ook wel warm voor draaien. Ik zocht deze en Hellbound eigenlijk nog. De andere twee heb ik in de kast.

avatar van Kronos
Leuk is ook dat op Hellbound nog wat extra's staat. Zoals de drie nummers van deze maxi single. Het doosje ziet er mooi uit maar het boekje erin met korte uitleg stelt niet veel voor en de aparte hoesjes ook niet.