The Rolling Stones - Five by Five (1964)

Blues
Label: Decca

1. If You Need Me (2:03)
  2. Empty Heart (2:37)
  3. 2120 South Michigan Avenue (2:07)
  4. Confessin' the Blues (2:48)
  5. Around and Around (3:05)
Pieter Paal
Hun tweede e.p. met (uitzondering van 'Empty heart'') hoofdzakelijk covers, lekker op die rauwe Stones-manier gespeeld.
'If you need me' is mijn meest favoriete track.
Volgens mij is '2120 South Michigan Avenue' een adres in Chicago waar veel bluesmuziek opgenomen is (en ook Stones-muziek).
Op het Duitse album 'Around and around' uit 1964 staat een veel langere versie van dit nummer en biedt daardoor nog veel meer luisterplezier. In Amerika hebben ze deze e.p . uitgerold tot de lp '12x5'.
Wel raar dat Mick Jagger op de achterzijde van de e.p. Mike genoemd wordt.

avatar van Toon1
Pieter Paal schreef:

Het is het adres van de studio waar de Stones hun zogenaamde 'Chess sessie" hielden in 1964, waar ze o.a. al deze nummers opnamen.

Pieter Paal
Bedankt voor de informatie.

Pieter Paal
In Nederland zijn de tracks 'Empty heart / Around and around' in 1964 ook als single met een dubbele a - kant verschenen.

Op LP waren deze nummers (behalve '2120 South Michigan Avenue') terug te vinden op 'Greatest hits' (N.L., 1964).

It's all over now - Not fade away - If you need me - Fortune teller - Empty heart - Bye bye Johnny - I wanna be your man - Around and around - Confessin' the blues - Money (that's what I want) - Good times, bad times - Come on.

'2120 South Michigan Avenue' verscheen in 1973 op de Engelse compilatie 'No stone unturned'. 'Money' staat ook op dat album.

De Duitsers brachten in 1964 'Around and around' uit:

Around and around - Good times, bad times - It's all over now - Empty heart - Confessin' the blues - Not fade away - Bye bye Johnny - You better move on - I wanna be your man - 2120 South Michigan Avenue (lange versie) - If you need me - Poison Ivy.

EVANSHEWSON
Formidabel EP'tje met niets dan hoogtepunten. Voilà.

****1/2

avatar van marco straaten
Empty heart vind ik het enige nummer wat iets minder is; verder prima in orde

avatar van Leonard91
Redelijk ep'tje, jammer dat hun eigen nummer het minste is.
De opener en de afsluiter vind ik wel aardig maar de rest kan me niet echt boeien. Een 3*

avatar van lennon
Mooie ep, en de hoes.. een classic.. die jonkies, die allang niet zo jong meer zijn, maar hier nog zo mooi rebels en ambitieus!