The Les Humphries Singers - Sing Sang Song (1976)

1 stem

West-Duitsland
Label: Decca

1. Sing Sang Song [German Version] (3:00)
  2. Yes We Have No Loving (3:05)
  3. I Never Really Did Like Country Music Anyway (2:55)
  4. Everything I Need (4:03)
  5. Play Me a Song (2:39)
  6. Spanish Discotheque (3:01)
  7. Movie Star (3:07)
  8. Der Star (3:45)
  9. Cherie (2:57)
  10. Long Distance Lady (3:18)
  11. Old People (3:19)
  12. Maybe Baby (3:03)
avatar van nlkink
Het begin van het einde voor The Les Humphries Singers. Met een core bezetting van zo'n zes mensen naar het Euro Songfestival met een ondermaatse compositie, Sing Sang Song. Het resultaat viel tegen en daarna kwam het gewoon niet meer goed. Een jaar later werd het koor opgedoekt. Natuurlijk was niet alleen de desastreuze deelname aan het songfestival de oorzaak. Er ging muzikaal een andere wind waaien. De punk was in opkomst. Het koor van Les Humphries, uiterlijk toch gelijkend op een groep hippies, waren in een tijdsbestek van een jaar een anachronisme.
Op het album probeert men nog voorzichtig nieuwe richtingen in te slaan. Geen blokken met medleys meer, maar complete liedjes. Maar ja, het klinkt allemaal hetzelfde. Les Humphries moest in 1977 Duitsland halsoverkop verlaten vanwege een belastingschuld. Toen dat verjaard was kwam hij net zo vrolijk weer naar Duitsland terug, net op tijd om mee te doen aan een reunie. Na twee jaar nam hij weer de kuierlatten en kwam vanaf 1998 een paar keer in het nieuws vanwege pogingen om zich dood te laten verklaren, teneinde een uitkering van een levensverzekering te kunnen innen die was afgesloten op naam van o.a. zijn fictieve tweelingbroer. Toen hij in december 2007 echt overleed werd dat pas in februari/maart 2008 bekend, waarschijnlijk deels vanwege zijn eerdere pogingen om zich dood te laten verklaren.

avatar van liefkleinhertje
Dit is ook met John Lawton die hiervoor in Lucifer's Friend zat en later in Uriah Heep ,dit is dus een soort muzikale prostitutie

avatar van nlkink
Prostitutie is wel erg kort door de bocht. De sound van het koor had in de begintijd zeker zijn charme maar zodra je het goed hebt neergezet kun je er alleen maar op doorborduren. Overigens zat Liz Mitchell van Boney M ook bij The Les Humphries Singers. Deze dame had dus wel degelijk zangervaring opgedaan toen ze in de klauwen van Frank Farian belandde.