Chris de Burgh - Far Beyond These Castle Walls... (1975)

Ierland
Label: A&M

1. Hold On (4:07)
  2. The Key (4:09)
  3. Windy Night (4:55)
  4. Sin City (4:42)
  5. New Moon (5:00)
  6. Watching the World (3:33)
  7. Lonesome Cowboy (4:25)
  8. Satin Green Shutters (5:02)
  9. Turning Round (6:22)
  10. Goodnight (2:08)
avatar van Mille Vinyl
Zeer goed album van Chris de Burgh ! Zeer afwisselend en deze man kan zingen !

WPE
Volgens mij is dit wel een van de beste albums die hij gemaakt heeft. Mooi gezongen, en veel afwisseling tussen de nummers.

avatar van jdeg
Heerlijk album van Chris de Burgh. Twee keer live gezien, laatste keer in Carré 2022. Prachtige stem en elk liedje is een verhaal. Windy Night is mijn favoriet op dit album. Van vertellen naar zang. Mooie luisterplaat.

avatar van vigil
Zeer verdienstelijke debuutplaat van Chris. Hij ging rond deze periode ook mee als voorprogramma van Supertramp tijdens hun Crime of the Century tour. In die hoek moet je het muzikaal ook wel een beetje zoeken, een beetje symfopop maar dan iets meer aan de folkkant.

Sowieso zijn zijn 1ste platen tot begin jaren 80 erg interessant, hij was toen nog echt een verhalen/saga verteller. Later is hij natuurlijk erg bekend geworden met de ene na de andere ballade en dat is opzich jammer maar gezien zijn bankrekening kan je het hem ook weer moeilijk kwalijk nemen.