Mal Waldron - Mingus Lives (1979)

1 stem

Jazz
Label: Enja

1. Mingus Lives (7:48)
  2. Snake Out (10:42)
  3. Tensile Structure (7:54)
  4. Here, There and Everywhere (10:44)
avatar van Supernormal
1979 was het jaar dat Charles Mingus stierf. Waldron werkte vooral in het begin van zijn loopbaan samen met Mingus. Hij is op een aantal opnames van de bassist (waaronder het bekende Pithecanthropus Erectus) terug te horen. Hoewel de pianist hier mooie muziek laat horen (hier en daar misschien en klein uitschuivertje) is deze plaat het qua geluid niet echt waardig om uitgebracht te worden. Die piano klinkt verschrikkelijk slecht. Dat instrument moest eens gestemd worden of was alleszins dringend aan vervanging toe. De muziek klinkt daardoor rommelig, is dof, klinkt wat vals en is verre van helder. Wellicht opgenomen in een klein clubje in België, op een stoffig, door rook geïmpregneerd antiek stuk?