Diablos del Ritmo (2012)

31. Carmelo Gutiérrez y Su Conjunto - Fantasías del Carnaval
  32. Alfredo Gutiérrez y Sus Estrellas - Pájaro Madrugador
Te beluisteren op Bandcamp

avatar van E-Clect-Eddy
Deze Duitsers hebben wel veel Latijn-Amerikaans getinte namen?

Is er meer te vertellen over dit release Cellulord wat zijn de interessantste nummers?

Ze staan trouwens ook op Deezer.

avatar van Cellulord
Analog Africa is een Duits label, de muziek wel komt wel degelijk uit Columbia.

Hem hem gister avond hier op een feestje opgelegd en de beentjes begonnen lekker te swingen. Regelmatig kwam iemand me vragen wat ik draaide. Ja het was een uiterst goede keuze voor een zwoel avondfeestje.
Heb (nog) geen fav. track er staan dan ook heel wat songs op met genoeg keuze aan stijlen.
CD 1 (tracks 01 to 14) : Afrobeat, Palenque Sounds, Champeta, Lumbalú, Carribean Funk
CD 2 (tracks 15 to 32) : Puya, Porro, Gaita, Cumbiamba, Mapalé, Chandé, Descarga

Gewoon even luisten zal je zeker overtuigen en de beentjes zullen wiegelen, zelfs als je in de zetel zit

avatar van E-Clect-Eddy
Zijn dit uitsluitende of voornamelijk heren die hier zingen? Of is het allemaal instrumentaal?

Wil het wel verkennen maar is best wel een lange zit met 2 uur en heel wat uitzoekwerk, ik ga dan meteen alles taggen op Last.fm en dat leid dan weer af van het luisteren.

Zelf hou ik van Afro-Cubaans dus wat zouden dan de nummers zijn om eens te luisteren? iets dat daar een beetje bij aansluit?

avatar van Cellulord
Als je van Afro-Cubaans houd zal deze zeker in de smaak vallen. Heb hem zelf nog maar 2x beluisterd en met 32 tracks (ja, een lange zit of dans) is het (voorlopig) moeilijk om favorieten te bepalen. Het is allemaal van hoog niveau. En ja het zijn vooral heren die zingen.

Luister gewoon enkelle (korte) tracks en je zal de smaak te pakken hebben.

Ik zou zelf nog even luisteren, maar heb op het moment mijn audiosnoeren uitgeleent voor het teknofeestje nevenaan

avatar van Venceremos
Afro-Cubaans is dit geenszins. Denk meer aan Colombiaanse cumbia gemengd met Afrikaanse (mn afrobeat) invloeden.

avatar van E-Clect-Eddy
Cumbia is wel okay uit Columbia ken is weinig, ik meen Celso Piña en ene Archibal op accordeon meen ik?

Zal eens een paar nummers luisteren maar als er een fijn nummer aangewezen kan worden dan is dat wel zo fijn

avatar van Cellulord
Deze 2 schijven staan vol met heerlijke tracks!
Heb hem nu opstaan en alweer komt men regelmatig vragen wat die heerlijke muziek is.
Lekker op zo'n knalhete dag