Noordkaap - Feest in de Stad (1991)

België
Label: Mercury

1. Feestfanfare (1:40)
  2. Feest in de Stad (4:43)
  3. Stil Verdriet (3:53)
  4. De Telefoon Weent (3:33)
  5. Muiterij aan Boord (4:08)
  6. Rücksichtlslos (3:57)
  7. Arme Joe (4:29)
  8. Paris Texas (3:01)
  9. Dans met Mij (3:35)
  10. Kippevel (4:09)
  11. Sta Me Bij (3:42)
  12. Pacific Naar M'n Hart (3:09)
  13. Scheuren in het Hart (3:55)
  14. Regen en Ruïnes (2:45)
avatar van c-moon
Verpletterend debuut van de band uit Limburg die Humo's Rock Rally won met een hardrockversie van Will Tura's "Arme Joe" (Tura/ N. Byl, 1968), en daarmee meteen ook haar eerste hit scoorde....

Dit nummer staat uiteraard ook op debuutplaat, maar nog heel wat meer moois, zoals de al even prachtige single "Sta Me Bij".

Niet alle nummers op de plaat zijn "onvergetelijk", maar toch een flink pak op zijn minst enorm goed. Luister maar eens naar de titeltrack "Feest In de Stad", een logge powerballad met epische ambities (de intro 'Feestfanfare' hoort er eigenlijk als intro ook al bij). Hier merk je ook al wat zo typisch aan Noordkaap zou worden: Meuris' scherpe kritische ironische melancholische en lichtjes fantastische teksten... en een combinatie van broeierige rock 'n roll vermengd met prachtige pop;... en vooral véél sfeer... En telkens de aanwezigheid van Lars Van Bambost (of is het bombast?)'s gierende gitaar...

Van broeierige rock gesproken: luister zeker naar "Stil Verdriet" (al bij al is stil verdriet zo erg nog niet), "De Telefoon Weent", "Paris Texas", het eerder vermeldde "Sta me bij".....

"Muiterij aan boord" klinkt precies zoals je zou kunnen vermoeden: redelijk muiterij aan boord.. met de nodige dramatiek en paatos !

Bloedmooi: "Regen en Ruïnes"...

Deze band zou het helemaal gaan maken. Enkelen hadden dat al door.. De anderen zouden wel volgen met het tweede Noordkaap-album

avatar van mstb
Terjuist in den demderby gaan kopen. ben 'm nu aant luisteren en voorlopig klinkt het wel goed inorde.

avatar van vigil
Niet het beste album Noordkaap maar goed het niveau ligt hoog. Het hangt voor mij ergens tussen de 3,5 en 4 * in.

Het trio 5, 6 en 7 zijn het beste en gemaakt om hard te draaien!

Rücksichtslos en richtingloos
Kwaad zonder een reden
Haal me weg, ik ben ontevreden