Galt MacDermot, James Rado & Gerome Ragni - Hair: The American Tribal Love-Rock Musical (1968)

Label: RCA Victor

1. Ronald Dyson en Hair Original Broadway Cast - Aquarius (2:55)
  2. Gerome Ragni en Hair Original Broadway Cast - Donna / Hashish (2:45)
  3. Steve Curry en Hair Original Broadway Cast - Sodomy (0:50)
  4. Lamont Washington en Hair Original Broadway Cast - Colored Spade (1:10)
  5. James Rado en Hair Original Broadway Cast - Manchester England (1:20)
  6. Lamont Washington, Steve Curry, Gerome Ragni, James Rado, Melba Moore en Hair Original Broadway Cast - I'm Black / Ain't Got No (1:10)
  7. Sally Eaton, Shelley Plimpton, Melba Moore en Hair Original Broadway Cast - Air (1:15)
  8. Hair Original Broadway Cast - Initials (0:55)
  9. James Rado en Hair Original Broadway Cast - I Got Life (3:05)
  10. James Rado, Gerome Ragni en Hair Original Broadway Cast - Hair (2:55)
  11. Jonathan Kramer - My Conviction (1:36)
  12. Gerome Ragni en Steve Curry - Don't Put It Down (2:00)
  13. Shelley Plimpton - Frank Mills (2:05)
  14. Hair Original Broadway Cast - Be-In (3:00)
  15. James Rado en Hair Original Broadway Cast - Where Do I Go? (2:40)
  16. Diane Keaton, Suzannah Norstrand, Natalie Mosco, Melba Moore, Lorrie Davis en Emmaretta Marks - Black Boys / White Boys (3:35)
  17. Lynn Kellogg - Easy to Be Hard (2:35)
  18. Hair Original Broadway Cast - Walking in Space (5:00)
  19. Lamont Washington, Ronald Dyson, Donnie Burks en Lorrie Davis - Abie Baby (2:45)
  20. Hair Original Broadway Cast, Ronald Dyson en Walter Harris - Three-Five-Zero-Zero / What a Piece of Work Is Man (4:45)
  21. Lynn Kellogg, Melba Moore, Gerome Ragni en James Rado - Good Morning Starshine (2:30)
  22. James Rado, Lynn Kellogg, Melba Moore en Hair Original Broadway Cast - The Flesh Failures (Let the Sunshine In) (3:35)
avatar van WoNa
Begin december 1968 werd ik blootgesteld aan een van de wildste nummers die ik tot dat moment kende, 'Hair' van Zen. Daar hoorde een musical bij en heel veel andere hits, maar die deden mij niet zo veel. Al geldt dat weer niet voor 'Aquarius/Let The Sun Shine In' van The 5th Dimension. Iedere week ging er zakgeld op zij, denk in dubbeltjes, stuivers en centen, zodat ik 'Hair' uiteindelijk kon kopen in de laatste week dat de plaat stond genoteerd in de Top 40.

Daar ligt het begin voor mijn liefde voor de muziek van deze musical. Sinds het einde van de jaren 70 ben ik volledig fan en heb hem inmiddels twee keer gezien. Voor het laatst in Ahoy in Rotterdam, een prachtige totaal ervaring.

Wat mij zo verbaast, is dat een brave huisvader, inmiddels 88 jaar oud, verantwoordelijk is voor deze prachtige muziek die zo mooi aansluit bij zweverigheid, verliefdheid, naïviteit, boosheid, etc. Galt MacDermot ving de tijdgeest. Misschien wel meer dan de twee tekstschrijvers en acteurs die het concept bedachten. Door McDermot is het tijdloos en kan ik hier altijd en overal naar luisteren en diep geraakt worden. Ja, er is ook nog zoiets als 'Jesus Christ Superstar', maar dan houdt het bij mij wel op met musicals. Hair overstijgt dat allemaal. Dat begon allemaal met dat wat gesneerde "Darling". Die single van Zen blijft ook geweldig. Ik heb hem nog steeds, richting 50 jaar oud. Dat is enigszins schokkend, ja, als ik daar bij stilsta.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine.