Suicidal Tendencies - Free Your Soul... and Save My Mind (2000)

Metal / Punk
Label: Suicidal

1. Self Destruct (3:32)
  2. Su Casa Es Mi Cassa (4:08)
  3. No More No Less (3:25)
  4. Free Your Soul...And Save Your Mind (3:52)
  5. Pop Song (2:19)
  6. Bullenium (2:50)
  7. Animal (2:11)
  8. Straight from the Heart (4:42)
  9. Cyco Speak (3:03)
  10. Start Your Brain (3:16)
  11. Public Dissension (3:26)
  12. Children of the Bored (3:42)
  13. Got Mutation (3:03)
  14. Charlie Monroe (5:19)
  15. Home (7:31)
Heb twee albums van deze band en wat me steeds weer opvalt als ik dit luister (al een tijd niet meer gedaan overgens) is dat deze band over een briljante gitarist beschikt. Ook de teksten zijn vaak erg grappig en hun 'rebelse' standpunten komen dan ook duk aangezte naar voren. 3,5*

zeker weten 1 van de betere gitaristen, hij kan alles, geweldige solos, prachtige ballads en stevige metal/punk.

Ik vind de albums van suicidal tendencies voor de jaren 90 niks, de gitarist is nog niet echt melodieus en de zanger praat meer dan dat ie zingt.

Niet hun beste album wel heel erg goed. 4*

Wat ik ook niet snap is dat Suicidal Tendencies hier zo onbekend zijn. In Amerika zijn ze denk wel wat bekender mja daar heb ik weinig weet van.

Joy
beluister een nummer als :

send me you money

en je ontdekt ook een reetestrakke bassist en drummer

respect voor deze gasten

avatar van Mr. B
Die platen die ze nog uit brengen heb ik niet zoveel meer mee, maar live zijn ze nog steeds waanzinnig. Zie deze live performance begin dit jaar. Waanzinnig!!!

YouTube - Suicidal Tendencies WAR INSIDE MY HEAD live in Paris 2012

Suicidal onwaardig. Wat een gedrocht. Jammer.