Dodgy - Ace A's + Killer B's (1998)

Label: Mercury

1. Every Single Day (4:01)
  2. Staying Out for the Summer (Summer 95) (3:08)
  3. Water Under the Bridge (3:44)
  4. Good Enough (4:01)
  5. Melodies Haunt You (3:42)
  6. Big Brown Moon (3:26)
  7. Found You (4:56)
  8. Self Doubt (3:51)
  9. In a Room (4:17)
  10. Making the Most Of (4:05)
  11. If You're Thinking of Me (5:27)
  12. Lovebirds (3:56)
  13. (Get Off Your) High Horse (4:40)
  14. So Let Me Go Far (4:07)
  15. Grassman (6:19)
  16. Ain't No Longer Asking (5:11)
  17. The Elephant (5:26)
Dit is naar mijn mening een wisselend album met veel vullers. Maar ook een paar parelltjes zoals in a room , good enough.

avatar van Jumperjack
Ik heb dit album al jaren in mijn bezit en draai het nog steeds, popmuziek zoals het volgens mij bedoelt moet zijn.

avatar van LeRoi
Deze via MMD in mijn bezit gekregen...denk dat 'Collection' uit 2004 een betere bloemlezing geeft van deze band.......zo mis ik toch echt 'I Need Another'.......
Als je een liefhebber bent van 'lekkere, beatleske popmuziek', zoals voor mij dat oa ook zijn: Crowded House, Grapes Of Wrath, Housemartins, Kaiser Chiefs, The La's, Racoon en Toad The Wet Sprocket, moet deze band toch echt eens checken....
Omdat dit dus niet hun beste is: 3,5.

avatar van LeRoi
...ga toch iets hoger waarderen.....voor mij toch echt muziek die zeeeer prettig in het gehoor ligt, muzikaal goed in elkaar en tja 'close-harmony'-zang maakt het dan toch echt wel af.....maar toegegeven 'vernieuwend'....nee......LEKKER?....JA OP ZEKER!

Eén van mijn favoriete nummers is 'In a room' , de afgelopen decennia. Een song met een kop en een staart. Het begin hakt er gelijk in, wat volgt is een ijzersterk en constante melodie met mooie vocale stemmen om vervolgens af te sluiten met een climax, trompetten, drums en gitaar en een aflopend koortje. Schitterend nummer!
Ander mooi nummer is 'If you're thinking of me', ook mooi vocaal gezongen.

Parlotones
Jumperjack schreef:
Ik ook en ken behoorlijk veel van Dodgy. Ook de laatste albums bevatten genoeg moois. Zie mijn berichten bij andere albums van deze fantastische band.

avatar van LucM
Prettig in het gehoor liggende britpop met mooie vocalen en er zitten een aantal degelijke tot sterke songs tussen zoals Every Single Day, Self Doubt en In a Room. Maar een baanbrekende of legendarische band is Dodgy niet, daarvoor is deze band te weinig origineel.

Parlotones
Jumperjack schreef:

Precies en Free Peace Sweet is een geweldig album. Op deze vind ik Water on the Bridge en Big Brown Moon ook juweeltjes.