Paul Kalkbrenner - Guten Tag (2012)

Duitsland
Dance
Uitgebracht in eigen beheer

1. Schnurbi (0:59)
  2. Der Stabsvörnern (5:26)
  3. Kernspalte (1:13)
  4. Spitz-Auge (5:19)
  5. Globale Gehung (1:08)
  6. Das Gezabel (6:03)
  7. Vörnern-Anwärter (3:04)
  8. Hinrich Zur See (4:25)
  9. Der Buhold (5:34)
  10. Speiseberndchen (2:58)
  11. Fochleise-Kassette (0:33)
  12. Trümmerung (5:35)
  13. Datenzwerg (0:38)
  14. Schwer Verbindlich (1:48)
  15. Der Ast-Spink (5:18)
  16. Bieres Meuse (3:01)
  17. Das Gezabel de Luxe (5:37)
Benieuwd! Wat ik tot nu toe (via youtube live) gehoord hebt klinkt niet verkeerd! Jammer alleen dat hij nu verkiest om in HMH-achtige locaties te staan!

avatar van VforVictor
veel korte tracks, jammer..

avatar van shampos
Ik ben ook razendbenieuwd naar het album, ik heb een aantal nummers al live mogen aanhoren in Berlijn. Daarbij viel Der Buhold mij heel erg op in positieve zin. (wist toen nog niet wat het was, maar dankzij youtube even later wel) Ik stond toen heel het optreden op Das Gezabel te wachten, maar die speelde die juist niet! Erg jammer...
Ik ben alleen ook niet zo van die interludes. Een intro, oké, maar met zoveel interludes en korte nummers blijft er maar weinig echte muziek over. Vind een volwaardig album ook wel erg snel na z'n vorige album. Misschien wel iets te snel?

avatar van bennerd
Fijn schijfje, beste minimal technoplaat van dit jaar die ik gehoord heb!

De enige ook.

avatar van Harderwiek
Der Stabsvörnern is wel een pareltje hoor, oef!

avatar van VforVictor
dit weet me totaal niet te boeien, er staat her en der wel een aardige track op 3 stuks misschien, maar daarmee is alles gezegd. nee vond zijn vorige werk stukken beter. 2,5 ster

Kos
Absoluut lekker, dansbaar vooral.. Maar er had iets 'donkerders' in mogen zitten.
Voor een minimal technoplaat klinkt het wel erg toegankelijk en 1-dimensionaal.

avatar van Dance Lover
Ik heb alleen nog maar Der Stabsvörnern gehoord. Op basis daarvan.

Gauw in de rotatielijst hiermee!

Kos schreef:
Voor een minimal technoplaat klinkt het wel erg toegankelijk en 1-dimensionaal.

vond deze plaat juist donkerder als zijn voorganger, achja smaken en gehoor verschilt

avatar van JAD
JAD
Leg 'Gobale Gehung' eens naast 'Break ya Neck' van Busta Rhymes...
Fijn album overigens.

Kos
1 van de tracks heeft ook een geinig sampletje van Talib Kweli.

Wat is trouwens aan te raden als je van dit soort platen houdt?

avatar van bennerd
Er veel naar luisteren.

avatar van T.O.
Vergelijkbare artiesten. Komt toch altijd heel goed in de buurt.

Thanks

avatar van 2 Many PJ's
Inderdaad, ben ook niet zo zeer zot van deze 3de plaat van de heer Kalkbrenner. Een 5tal tracks weten mij te bekoren maar derest... rommel en opvulling. Waar ik "Berlin Calling" nog 4.5* gaf en "Icke Wieder" 3,5* moet ik helaas een 2,5* geven wegens te weinig kwaliteit. Had hij misschien nog wat gewacht met een album uit te brengen, dan zat er misschien wat meer potentieel in. Opvallend vind ik "Speiseberndchen" nog één van de betere van dit album. Track 2, "Der Stabsvörnern" & Track 5 , "Der Buhold" vallen ook nog wel te pruimen. "Das Gazebel" ben ik al moe en track nummer 3, "Kernspalte" is volgens mij gebasseerd op een sample van het "Polkamatic" van Vitalic's "OK Cowboy" cd?

Gewoon goeie plaat!

avatar van andnino
Aan al die intro's te horen zou Paul Kalkbrenner ook heel goed een ambientplaat kunnen maken. Misschien is dat wel gewoon een goed idee, want op Guten Tag vind ik toch meerdere nummers niet heel boeiend: Spitz-Auge en de twee omliggende audiofragmentjes, Hinrich Zur See en Speiseberndchen in ieder geval. Een prima plaat is het op zich wel, Der Stabsvörnen en Trümmerung vind ik juist hele gave nummers. Maar een topper van begin tot eind is het dus niet, ondanks wat leuke ambient-uitschieters (zoals Datenzwerg en het prima intro Schnurbi).

avatar van jrn
jrn
2 Many PJ's schreef:
Inderdaad, ben ook niet zo zeer zot van deze 3de plaat van de heer Kalkbrenner.

3e plaat?