Pissed Jeans - Honeys (2013)

Label: Sub Pop

1. Bathroom Laughter (2:38)
  2. Chain Worker (2:52)
  3. Romanticize Me (2:12)
  4. Vain in Costume (2:26)
  5. You're Different (In Person) (3:53)
  6. Cafeteria Food (3:36)
  7. Something About Mrs. Johnson (1:22)
  8. Male Gaze (4:07)
  9. Cathouse (2:35)
  10. Loubs (4:50)
  11. Health Plan (2:16)
  12. Teenage Adult (3:53)
avatar van Don Cappuccino
2,66 als gemiddelde? Dat is toch veel te laag. Dit is eindelijk weer zo'n plaat die je een goeie schop onder je hol verkoopt.

Ze hebben de agressieve punkmentaliteit van Black Flag, de meedogenloosheid van The Jesus Lizard en de meeslependheid van The Birthday Party op het nummer Cafetaria Food. Kort gezegd: Een heerlijke beukplaat!

avatar van bennerd
Toch maar eens opzoeken dan, je maakt me benieuwd!

avatar van Cygnus
Ik zet deze plaat net op en durf na Bathroom Laughter al te beweren dat een gemiddelde van 2,66* belachelijk laag is!

avatar van jellecomicgek72
Ik kan niet zeggen dat ik het heel fantastisch vind eerlijk gezegd.. Het 'geschreeuw' gaat me na een tijdje wat irriteren, vind het ook niet mooi klinken, alleen maar gebeuk, en normaal ken ik dat wel hebben maar dit doet me niet zoveel...

avatar van Don Cappuccino
Health Plan is een geweldige tirade. De zanger van de band schreef de tekst toen hij hoorde dat de oom van de bassist van een ladder was gevallen en naar de dokter ging. Daar bleek dat hij kanker had en daardoor kon hij niet genieten van de laatste maanden van zijn leven. Het is kort en scherp en het blijft enorm hangen. Dat geldt trouwens voor de complete plaat.

avatar van Don Cappuccino
Ik moet trouwens bij dit album heel de tijd denken aan een net iemand in pak die bij de koffieautomaat op het werk ineens helemaal gek wordt en begint te schreeuwen.

avatar van bennerd
Bedankt voor dat beeld. Nu zal ik dit album nooit serieus kunnen beluisteren.

bennerd schreef:
Bedankt voor dat beeld. Nu zal ik dit album nooit serieus kunnen beluisteren.

De tekst van Cafetaria Food gaat over een situatie op het werk dat je iemand zo haat dat je hem een ziekte toewenst.

Maar dit ga je geweldig vinden, bennerd.

avatar van bennerd
Wat een dikke Black Flag-verering is dit! Heerlijk rockende plaat, maar vind dat het op bepaalde momenten toch iets meer peper in de reet zou mogen hebben. Ik open alvast op een degelijke score, maar de plaat gaat de rotatie in.

avatar van eightynine
Gewoon Vain in Costume 10x achter elkaar draaien. Is die 4,5 er in no time.

*noteert*

Dat openingsnummer mag er dan ook wel bij, vind ik. Heb ergens gelezen dat dit lijkt op een mix van Drive Like Jehu, de My War-periode van Black Flag en Flipper. Klopt eigenlijk heel goed, behalve dan dat het nog iets braver is.

avatar van frolunda
Ben het wel grotendeels eens met de meeste scribenten hier boven mij,dit vierde album van het Amerikaanse Pissed Jeans mag er best een vol punt bij hebben.Dat niveau heeft Honeys uit 2013 minimaal wel.
Ook in de vergelijking met,vooral the Jezus lizard en iets mindere mate the Birthday party en Black flag kan ik me wel vinden en zou daar zelf nog de Oblivians,Zen Guerrilla en Unsane aan willen toevoegen.Maar ondanks al die raakvlakken met de bovengenoemde bands weet het kwartet uit Allentown, Pennsylvania toch ook iets van een eigen koers te varen waar al die invloeden vakkundig worden samengesmeed tot één IJzersterk en furieus geheel.Erg fijn om weer eens een band te horen die de muzikale extremen opzoekt,was toch al weer even geleden voor mij.
Ook een compliment voor de heerlijk bijpassende productie die de combinatie van noise/gitaar rock en hardcore punk nog een extra kwaliteitsinjectie geeft.Vooral die heerlijk ronkende baspartijen zijn een verrijking voor de sound.Evenals de dynamiek die Pissed jeans in hun geluid en songs aanbrengt,maakt het allemaal toch net wat veelzijdiger.De stuk voor stuk in een hoog tempo gespeelde nummers als Vain in Costume,Health Plan en Cathouse bevallen me vooralsnog het best maar ik denk dat Honeys sowieso een plaat is waar ik een hele tijd mee vooruit kan.
Conclusie ; zeer goed.