Mike Tingley - The Abstract Prince (1968)

Pop / Folk
Label: Decca

1. A Real Fine Time (2:43)
  2. Begin the Sun (2:47)
  3. Connected to Nothing (1:38)
  4. Emotions and May (2:53)
  5. Monotony's Message (3:26)
  6. See the People (2:11)
  7. Abstract Prince (2:53)
  8. Of Sand (1:24)
  9. Of Soul and Deed (2:53)
  10. I Weep (3:12)
  11. It's Time to Leave Her (2:44)
  12. Crossroads (1:54)
avatar van Joshua68
Liep toevallig ergens op internet tegen dit album aan. Aangeduid als een ‘Baroque-pop-psych-folk’ album. Toen ik zag dat dit zijn enige album is was mijn interesse gewekt. Het album blijkt opgenomen te zijn met Nederlandse muzikanten in de Phonogram studio’s in Hilversum.
Kort zijn verhaal: Afkomstig uit Californie, vriendin achterna naar Zweden, einde relatie en net genoeg geld over om in Amsterdam te geraken. In contact gekomen met lid van de Nederlandse band Blues Dimension en uiteindelijk voor Decca dit album mogen opnemen. Nog gespeeld in voorprogramma Jethro Tull en de Nederlandse band Ekseption. Daarna vertrokken naar US en nooit meer een album opgenomen.
Zijn verhaal is terug te vinden in dit interview: Mike Tingley interview - Psychedelic Baby Magazine
Het album is vorig jaar opnieuw uitgegeven op vinyl door een Australisch label en recent, in beperkte oplage, bij MOV. Voor liefhebbers van vergeten albums en orchestral pop: te beluisteren op Spotify.

avatar van teamed
Gekocht in 1968 , leuke LP . Voor mij is het beste/leukste nummer uit 1972: Twentyseven Floors (alleen op single verschenen , nu ook op spotify )