The Tea Party - Alhambra (1996)

Canada
Label: EMI

1. The Grand Bazaar (3:59)
  2. Inanna [Acoustic Version] (3:22)
  3. Silence [Acoustic Version] (3:58)
  4. Turn the Lamp Down Low [Acoustic Version] (5:02)
  5. Time (7:00)
  6. Sister Awake [Remix] (4:36)
Wellicht klinken de nummers hier nog intenser. Ik heb dit 2 keer live mee mogen maken: een ervaring om nooit meer te vergeten.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Inderdaad klinkt dit geweldig vooral de jambee's erbij. Erg mooi geheel dit.

avatar van mastermeter
Hoor het nu voor het eerst,de andere albums ken ik al jaren.vind het een binnenkomer van jewelste de eerste keer.vooralsnog de volle 5* voor dit energiek geheel.

avatar van milesdavisjr
Ooit aangeschaft en wat in de vergetelheid geraakt maar het blijft toch wel knap hoor, de wijze waarop de heren Oosterse instrumenten in een 'Westers kader' plaatsen. Deze uitgave bevat enkele semi-akoestische uitvoeringen van songs die al op de reguliere platen stonden. De percussie is niet van de lucht, en van het getrommel moet je houden maar interessant is het zeker. Absolute prijsnummer is Sister Awake, wat blijft dit toch een machtige song, de opbouw is fascinerend en hoor hoe de song zich daarna ontvouwd, het is van een wonderbaarlijke schoonheid. Een klein puntje van kritiek; voor een band als The Tea Party moet je echt in de stemming zijn, zoals gezegd, de Oriëntaalse invalshoek moet je liggen en de weelderige arrangementen kunnen als overdaad aanvoelen. Er zijn echter maar weinig rockbands die een fraaie brug weten te slaan tussen twee werelden die qua muzikale invulling en inhoud vaak uit een liggen.