Jag Panzer - Dissident Alliance (1995)

Label: Pavement

1. Jeffrey Behind the Gate (7:21)
  2. The Clown (3:11)
  3. Forsaken Child (5:29)
  4. Edge of Blindness (3:59)
  5. Eve of Penance (7:13)
  6. Last Dying Breath (5:12)
  7. Psycho Next Door (4:04)
  8. Spirit Suicide (5:44)
  9. Gmv 407 (4:32)
  10. The Church (5:01)
  11. Whisper God (4:18)
Dweezle13
Een meer dan schitterend album met bijna alleen maar echte uitschieters denk aan spirit suicide,the church en het openings nummer met een heerlijke riff waardoor de melodieuze gitaar muren echt naar voren komen.
De band is altijd zwak begaafd geweest in harmonie en melodie en de reine-claude van mijn denken geeft aan ondanks middelmatig dat de band nog in een groei periode zit en hier met excessen en een insiminatie proces de goede raap in de steel probeert te vinden.
Een nummer als:whisper god had zo op mechanized warfare,kunnen staan het heeft alles nogmaals in zich om niet in een diagnose stempel te vervallen.

avatar van RuudC
1,0
Als een plaat zo berucht is, dan ben ik altijd wel benieuwd of die status terecht is. Jag Panzers Dissident Alliance is zo'n album en ik besef me inmiddels ook dat ik deze nooit ben tegengekomen. Dat is ook wel terecht, weet ik inmiddels. Jag Panzer draaide in 1994 wel een heel grote dampende drol.

Waar dat aan ligt, is niet moeilijk te benoemen. Je kunt je beter afvragen wat er wel goed is. Er wordt goed gesoleerd en de ritmesectie levert prima werk af. Dat kan van de rest niet gezegd worden. Daniel Conca is een ware ramp achter de microfoon. Slechts op Spirit Suicide weet hij nog wel goed te zingen, maar verder is het vals en overdreven. De songs stellen 95% van de tijd echt niets voor. Simpel in elkaar gezet zonder ook maar een greintje passie. Het is onmogelijk te beschrijven hoe lelijk het geluid is. Een album voor de vergetelheid. Dit doe je je ergste vijand niet aan.

Tussenstand:
1. Ample Destruction
2. Dissident Alliance

avatar van lennert
1,0
Bijna iedere band met meer dan 8 albums heeft wel een plaat die echt unaniem gehaat wordt door de fans. Toch, bij Megadeth mag ik Risk best en van Queensryche vind ik Q2K echt best goed te behappen. Maar dit...

Daniel Conca is met recht een van de slechtste zangers die ik ooit in metal heb gehoord. Bij vlagen komt er iets uit dat een soort van zuiver klinkt, maar verder is het veel spugen a la Paul Di'anno in zijn late dagen, afgewisseld met misplaatste pseudo-grunts en Pantera-gekerm. De enige momenten dat je iets van de band herkent als zijnde Jag Panzer, is als de gitaarsolo's (erg ingetogen alsnog) en de baspartijen prominent te horen zijn. Verder is de productie vooral heel erg lelijk, zijn de riffs afgezaagd en heb ik enkele malen flink gefronst bij de teksten. Jeffrey Behind The Gates is een walgelijk lange opener en Gmv 407 is een verschrikkelijk semi-thrashnummer met lelijke teksten. Ik wil dit echt niet nog een keer horen. Nooit meer.

Voorlopige tussenstand:
1. Ample Destruction