Jag Panzer - The Fourth Judgement (1997)

Label: Century Media

1. Black (4:54)
  2. Call of the Wild (3:17)
  3. Despair (4:21)
  4. Future Shock (3:53)
  5. Recompense (4:46)
  6. Ready to Strike (2:33)
  7. Tyranny (3:15)
  8. Shadow Thief (5:33)
  9. Sonet of Sorrow (2:21)
  10. Judgement Day (6:46)
  11. Future Shock [Demo] * (3:56)
  12. Ready to Strike [Demo] * (2:36)
  13. Black [Demo] * (4:34)
avatar van RuudC
Conklin weer terug op het vertrouwde nest en Jag Panzer speelt weer heavy metal. Geen eightiesplaat zoals Ample Destruction, maar de heren gaan redelijk met de tijd mee. Dit is toch wel vrij typische US metal uit de jaren negentig. Modern geluid met de oude vibe.

Maar echt een klik is er niet met dit album. De heel goede songs ontbreken. Tyranny klapt er lekker op en Judgement Day is een fraaie afsluiter. De rest is matig of vreemd. Ik weet niet wat ik van Black moet vinden. Er zit iets in wat ik ergens wel leuk vind, maar tegelijkertijd ook weer niet. Dat heb ik wel veel met The Fourth Judgement. Conklin kan soms fantastisch zingen, maar op andere momenten irriteer ik me er weer aan. Ik parkeer 'm maar op 3,5*. Prima te beluisteren, maar ik denk niet dat ik dit ooit nog zal draaien.

Tussenstand:
1. The Fourth Judgement
1. Ample Destruction
2. Dissident Alliance

avatar van lennert
Nog steeds niet het album dat het absolute kunnen van de band laat horen, maar men komt er wel. Black is een merkwaardige, maar gave opener, terwijl er in de vorm van Future Shock, Shadow Thief, Tyranny en Judgement Day een paar echte pareltjes op staan. In tegenstelling tot voorgaande albums klinkt het allemaal veel gestroomlijnder, maar gelukkig is er nog een rauw randje. Conklin zingt over het algemeen goed, de solo's zijn prima en productie vol zonder door te slaan. Lang niet alle nummers zijn echter goed, maar voor mij is het de eerste plaat die een goede score krijgt.

Voorlopige tussenstand:
1. The Fourth Judgement