Rose Tattoo - Southern Stars (1984)

Australiƫ
Label: Repertoire

1. Southern Stars (4:23)
  2. Let Us Live (3:14)
  3. Freedom's Flame (5:37)
  4. I Wish (4:25)
  5. Saturday's Rage (3:30)
  6. Death Or Glory (3:01)
  7. Pirate Song (4:11)
  8. You've Been Told (4:42)
  9. No Secrets (3:59)
  10. Radio Said Rock 'N' Roll Is Dead (3:19)
avatar van Dibbel
Deze vierde van Rose Tattoo is helaas iets minder dan de vorige 3.
Hoe het komt kan ik niet precies zeggen, want kant 1 is nog behoorlijk goed met Southern Stars, Let Us Live (met mooi gitaarwerk) het iets rustigere I Wish en Saturday's Rage.
Op kant 2 wordt het wat minder. Die opent nog wel goed met Death Or Glory, maar daarna komen 3 middelmatige rockers en wordt er wel weer uitstekend ge-eindigd met The Radio Said Rock'n'Roll Is Dead.
Ik heb het idee dat de kale Angry zich op deze plaat hier en daar wat overschreeuwt, dat de iets cleanere produktie de rock van Rose Tattoo niet goed doet en dat de lichte drang naar enige vernieuwende geluiden, die ik meen te bespeuren, voor mij niet hoeft.
Dat gevoegd bij een paar wat minder aansprekende rockers, kom ik op 3 sterren.
Dit album verkocht voor geen meter meer, hetgeen ook terug is te zien is aan het aantal stemmen en reakties hier.
Voor de iets jongere lezertjes: Rose Tattoo is een Australische band met een volgetatoeerde kale brulboei als zanger, die AC/DC-achtige hardrock maakt, maar dan met veel slidegitaar en instant meebrulbare songs met lekkere melodieen (althans zeker op de eerste 3 LP's, op deze iets minder dus).
Op vinyl (ergens uit de aanbieding).

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik ga akkoord met collega Dibbel: ander totaalgeluid (lees: opgepoetst) en ander totaalconcept dat mij iets te rustig overeenkomt. Ik mis die zompige rampestampers van de vorige albums, iets wat ze heel goed beheersten. Het is iets te mainstream en opmerkelijk is dat (slide-)gitarist én medecomponist Pete Wells niet meer meespeelt op dit album. Kleine ontgoocheling is dit wel spijts de aanwezigheid van producers Vanda & Young die wel een moddervet geluid neerzetten op de vorige albums. Was dit een wens van de groep zelf of van externen zoals manager of platenmaatschappij? Of wilde men met alle middelen een herhalingsoefening vermijden? Nog een geluk dat kant twee Death or Glory en Radio Said Rock 'n' Roll Is Dead bevat want inderdaad is deze van een pover allooi.

avatar van Larzz
Titel nr. Southern Stars blijf ik een fantastische rocker vinden met vooral heerlijk vet slaggitaarwerk. Compleet andere band op Angry en de bassist na. Maar ook deze gastjes doen het prima hoor. Rest van de plaat vind ik ook prima aan te horen. Iets cleanere productie maar vooral een beter drumgeluid. Heerlijk die snare!