Empire - Trading Souls (2003)

Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Label: Lion

1. One in a Million (4:05)
  2. Payback Time (4:45)
  3. Teenage Deadhead (4:45)
  4. Big World, Little Man (4:09)
  5. You (4:48)
  6. Perfect Singularity (4:39)
  7. Wherever You Go (4:23)
  8. Did You Ever Love Me (4:46)
  9. Comin' Home (4:16)
  10. Back in the Light (4:15)
DutchViking
Leuk plaatje, met onder meer ex-Black Sabbath-zanger Tony Martin en Neil Murray (o.a. bekend van Whitesnake) in de gelederen.

DutchViking
Hoogtepunten voor mij zijn One in a Million, You, Perfect Singularity en vooral Teenage Deadhead. Laatstgenoemd nummer is een ballad. Ik ben doorgaans geen liefhebber van ballads - omdat ze mij vaak te zoetsappig zijn - maar bij Teenage Deadhead is daarvan geen sprake. De band (en dan vooral Tony Martin) weet dit nummer enorm goed neer te zetten.

Martin, die in het verleden onder meer deel uitmaakte bij Black Sabbath, laat op Trading Souls horen nog tot heel veel in staat te zijn. Waar een aantal andere hardrockzangers op latere leeftijd toch wat minder goed/zuiver zijn gaan klinken (slijtage?), gaat het Martin allemaal prima af. Ook live nog altijd even indruwekkend als in zijn Sabbath-dagen.

Ik kan Empire iedereen van harte aanraden. Het album lijkt in de verste verte niet op Sabbath. Trading Souls is wat poppier, misschien ook commerciëler, maar de songs zijn van een dermate hoog niveau dat je van een commercial sell-out nauwelijks kan of mag spreken, waarvoor hulde.

avatar van Brutus
Veel beter album dan het debuut. Er staan wat mij betreft drie zwakke nummers op.
Did you ever love Me
Payback Time