KMFDM - Nihil (1995)

Duitsland
Rock / Electronic
Label: Wax Trax!

1. Ultra (4:34)
  2. Juke Joint Jezebel (5:40)
  3. Flesh (5:02)
  4. Beast (5:07)
  5. Terror (4:50)
  6. Search & Destroy (3:26)
  7. Revolution (4:43)
  8. Disobedience (4:27)
  9. Brute (4:25)
  10. Trust (6:47)
avatar van ravenstein
Industrial metal-plaat die liefhebbers van het toegankelijkere werk in het genre zeker zullen op prijs stellen.
Het uitstekende nummer Juke-Joint Jezebel zal zeker bekend klinken in de oren van mensen die de films Bad Boys en Mortal Kombat zagen.

Dit is mischien wel mijn favoriete KMFDM album, ik zit te twijfelen tussen Nihil en Xtort. Raymond Watts(van PIG) neemt veel van de vocals voor zijn rekening en heeft ook veel invloed op de sound van deze plaat. Door zijn inbreng heeft het veel Trash-metal invloeden. Verder ontbreken natuurlijk de bekende KMFDM invloeden niet; Schreeuwerige anti-religieuze/politieke propaganda, Elektronische beats, en female achtergrond vocals van ondermeer de nederlandse Dorona Alberti. Dit album is vooral ook aan te raden aan mensen die van het oudere Rammstein werk houden.

avatar van The_CrY
Erg sterke vroege plaat van deze industrial rock/metal groep. Verrassend speels ook, ondanks het rebelse en harde karakter. Waar Angst wat meer echt metal probeerde te zijn, zitten hier juist weer wat meer electronische invloeden in en meer melodische refreinen, waardoor deze wat mij betreft wat minder monotoon is en dus ook beter. Te gekke tracks staan hier op als 'Juke-Joint Jezebel', maar ook 'Beast' en het heerlijk groovende 'Dis-O-Bedience' en het brute 'Brute'. Met gemak een van de sterkere platen van KMFDM.