Nightwish - Over the Hills and Far Away (2001)

Finland
Label: Spinefarm

1. Over the Hills and Far Away (5:06)
  2. 10th Man Down (5:21)
  3. Away (4:35)
  4. Astral Romance (5:24)
  5. The Kinslayer [Live] (4:14)
  6. She Is My Sin [Live] (4:47)
  7. Sacrament of Wilderness [Live] (5:08)
  8. Walking in the Air [Live] (5:10)
  9. Wishmaster [Live] (6:43)
  10. Deep Silent Complete [Live] (4:43)
Weer een muzikaal wondertje van Nightwish ontdekt, het nummer '10th man down',...geweldig.
Maar de rest van deze cd mag er ook zeker wezen. Maar daar kende ik de meeste nummers al van.
Ook 'Astral romance' verraste mij aangenaam.
Zo,.....nu ga ik weer verder met de rest van mijn Nightwish-collectie beluisteren.

She's my sin en Wishmaster zijn geweldig. De hele cd trouwens ook.

De nieuwe Astral Romance doet het beter in mijn oren dan de oude van Angels Fall First, verder zijn Over The Hills And Far Away en Tenth Man Down ook gewoonweg heerlijke nummers, die je blijft luisteren! Heel fijne cd dit, en zal em nog vaak opzetten ^-^

avatar van xTheTalentedOne
Dit was de eerste cd waarmee ik verliefd werd op de muziek van Nightwish

avatar van freitzen
Kreeg jij ook een koptelefoon op je hoofd gedrukt waar snoeihard Over The Hills And Far Away uitklonk?

Vast niet

avatar van xTheTalentedOne
@ Freitzen

Nee hoor, ik kreegn OTHAFA keihard uit mijn speakers geblert. Ook leuk

avatar van Liampie
OTHAFA: Mooi gecovered.
10th Man Down: Gemiddeld Nightwish nummer, leuk dus!
Away: Gaat wel...
Astral Romance: Krijgt nu eindelijk de kwaliteit die hij verdient! Goed gedaan, het klink zoveel beter dan de originele versie.
Live Tracks: Wel geinig, tel ik eigenlijk niet echt mee voor de beoordeling.

4 sterren!

Ik vroeg me af uit welk jaar dit album nou eigenlijk komt, ik zie op internet een aantal keer 2001 staan, maar op de cd en de hoes zelf staat 2002 vermeld. Weet iemand hoe dat zit?

avatar van Sir Spamalot
Robinson, de studiotracks werden opgenomen in maart 2001, de livetracks dateren van 29 december 2000. Als releasejaar staat mijn op cd: 2001.

avatar van Gothica
Deze geweldige CD komt nog uit de gouden Nightwish-tijd toen de nummers nog veel beter waren dan het huidige Nightwish anno 2009. Gewoon een must-have voor de fans en 10th man down viel bij ook in de smaak geweldige CD maar dat had ik al gezegd

avatar van lennert
*Mijn review beslaat de Drakkar-versie*

De enige EP van de band die we erbij doen, omdat de titeltrack toch wel een belangrijk onderdeel van de band's geschiedenis is. Ik was toen compleet onbekend met het Gary Moore lied, maar was wel zwaar onder de indruk van de videoclip en hoe sterk de compositie was. Vandaag de dag valt op dat de twee andere nieuwe tracks 10th Man Down en Away ook heel sterk zijn en dat de versie van Astral Romance met Tony Kakko (Sonata Arctica) echt subliem is in vergelijking met het origineel. De live-nummers van From Wishes To Eternity zijn eveneens erg fijn, al valt het wel op dat de band in oude bezetting (zonder huidige bassist) net wat punch mist met de enkele gitaar. De dvd die ik hiervan heb blijft echter wel fijn. Gewoon een hele fijne EP, die de band in al haar facetten goed weergeeft.

Tussenstand:
1. Oceanborn
2. Over The Hills And Far Away
3. Wishmaster
4. Angels Fall First

avatar van RuudC
Een EP die ik beduidend vaker gedraaid heb vroeger dan ik me kan herinneren. Alle songs waren zo mee te dromen. Een prachtig tussendoortje dat gemiddeld beter scoort dan Wishmaster en waarschijnlijk minder dan Century Child. De titeltrack is een fenomenale cover. Een waarvan ik toch een paar jaar niet geweten heb dat het een cover is. Het past heel goed in het oeuvre van Nightwish. Astral Romance krijgt hier de versie waar het recht op heeft. Prachtig nummer is het hier. De nadere songs zijn eigenlijk ook best goed. Het zweverige Away doet het na al die jaren nog steeds prima. De live tracks voegen niet bijster veel toe, al bevat Walking In The Air nog een paar mooie, extra toeters en bellen.

Tussenstand:
1. Oceanborn