Autolux - Future Perfect (2004)

Label: Red Ink

1. Turnstile Blues (5:40)
  2. Angry Candy (4:45)
  3. Subzero Fun (3:56)
  4. Sugarless (5:22)
  5. Blanket (4:49)
  6. Great Days for the Passenger Element (5:21)
  7. Robots in the Garden (2:05)
  8. Here Comes Everybody (5:18)
  9. Asleep at the Trigger (4:45)
  10. Plantlife (4:13)
  11. Capital Kind of Strain (5:42)
avatar van Dielie
dit is wel iets voor mij, aparte stijl vind ik, te beluisteren op de luisterpaal!

Luister!

dik album!

al een favorietje!

avatar van Dielie
waarom koopt niemand dit! dit is een zeer goed plaatje!

of moek mij keer kwaad maken ofzo?

tjuus

Ik heb hun single "turnstile Blues" gehoord en die is inderdaag erg vet.

Damn dit is echt goed! Zeer vette muziek

avatar van Dielie
dit moet meer aandacht krijgen!

godver@#{#{@!

ik denk dat je 'm anders moet promoten

avatar van Dielie

hij is nochtans echt waar ZEER goed,

achja

onwetenden!

dat bedoel ik nou
zo maak je mij niet nieuwsgierig en ik denk niemand

hmm, je hebt gelijk,

wel,
verwacht een mooie balans en combinatie van mannen en vrouwenzang op een zweverige manier, de rode draad doorheen dit album vind ik,
het doet me allemaal soms denken aan de Pumpkins, maar dan zonder het snerpende uit Corgan zijn stem, doch met een eigen identiteit.
De afwisselende songs doen verlangen naar meer en zijn zo voorbij , al duren ze gemiddeld vier tot vijf minuten lang.
Bombastische drums "Turnstile Blues"en soms wel heel leuk drumspel, ik geniet telkens weer van "Great Days for the Passenger Element", dit album moet dan ook wel ingroeien, het besluipt je allemaal stap voor stap.

Krakende gitaren "Angry Candy", "Sugarless".. die rocken maar verwacht geen headbangers, dit album zet vooral sfeer neer, een gevoel overbrengen en bij mij lukt het waarlijk, daarom hou ik zo van deze plaat, te beluisteren bij kaarslicht, donker, liggend tussen grote kussens met foto's van u ex-lief die uwe beste vriend van u heeft weggepikt,

tot zoverre

avatar van lebowski
Aparte plaat, waarvan ik na drie keer luisteren nog steeds niet precies weet wat ik moet schrijven. In eerste instantie is het allemaal een beetje een brei, gitaren, drums en vocalen allemaal ongeveer even sterk aanwezig en dat heeft een stroperig effect vind ik. Of beter: vond ik. Want een dag later had ik opnieuw zin om de cd te luisteren en verdomd, vandaag alweer . Ik vind groeiplaat een enorm jeukwoord, maar hier is het wel van toepassing. Ik zie de vergelijking van Dielie met Smashing Pumpkins trouwens helemaal niet, zag op internet dat Sonic Youth eigenlijk wel in elke recensie terugkomt. En dat kan ik volgen. Extra Selling Point: mooie drumster! Voor nu 3,5*

avatar van Dielie
awel ja, het is waar de vergelijking met de Pumpkins is niet goed, ik zou eerder zeggen de Pixies, mja die Sonic Youth recensie is ook minder van toepassing vind ik maar ergens begrijp ik wel wat ze ermee bedoelen,

Larsch
Hele vreemde, lekkere plaat. Turnstile Blues en Here Comes Everybody vind ik de beste nummers. Wordt trouwens eens tijd voor een nieuwe.

4,0*.

avatar van neyonn
Autolux zou wel wat meer bekendheid mogen genieten. Future Perfect is een geweldig album en de nieuwe song (Audience NO2) die op hun site kan downloaden (http://www.autolux.net/) is ook veelbelovend.

Qua sound zou ik ze zelf beschrijven als een heel rauwe My Bloody Valentine, ook dromerig maar veel meer doordrenkt door een zekere 'tristesse'

Ravenous
Goed album, maar nu wordt het toch eens tijd voor een nieuwe denk ik.

avatar van NIN
NIN
Dringend eens een luisterbeurt geven als ik de commentaren hier zo mag geloven.

Het doet mij een beetje denken aan een band als The Cooper Temple Clause (luister maar eens naar hun legendarische debuut). Al hoor ik ook duidelijke echo's van Sonic Youth en My Bloody Valentine. Met name de eerste helft bevalt me erg goed. Lekker stevige plaat, waar vooralsnog de opener (die ik al kende van de MuMe-ladder) mijn favoriet is.

avatar van neyonn
Hoe meer ik naar Capital Kind of Strain luister, hoe ongeduldiger ik word met betrekking tot het nieuwe album!

Blijkbaar is "Transit Transit" al helemaal af, maar verlopen de onderhandelingen met de record labels maar moeizaam waardoor de uiteindelijke releasedatum steeds opgeschoven wordt..

Nihilisme
Eindelijk!

Ben zeer benieuwd naar Transit Transit. Toch grappig dat Future Perfect alweer zes jaar oud is.

avatar van tribaltyn
ik ben vooral erg gecharmeerd door de drums op dit album. en die dromerige sound slaat bij mij altijd wel aan

avatar van Sandow
Heel erg goed album! Blij dat ik deze net ontdekt heb. Het lijkt wel alsof Elliott Smith een noisegroep gestart is.

avatar van ArnoldusK
Spijtig. Drie goede, degelijke, betoverende nummers die me telkens weer raken (Capital Kind of Strain, Subzero Fun, Turnstile Blues). Helaas blijft de rest in mijn ogen achter op die nummers. Hoe vaak ik ook luister naar de plaat; het komt er niet in.