Avishai Cohen - Triveni II (2012)

Israƫl
Jazz
Label: Anzic

1. Safety Land (9:40)
  2. B.R Story (4:38)
  3. Nov. 30th (Dedicated to My Mother) (5:50)
  4. Music News (2:39)
  5. Willow Weep for Me (2:53)
  6. Woody 'N' You (3:57)
  7. Portrait (7:44)
  8. Get Blue (4:37)
  9. Follow the Sound (2:15)
  10. Art Deco [Alternate Take] (8:14)
Toen ik Avishai Cohen net ontdekte kwam ik er achter dat ie behoorlijk wat albums op naam had staan maar al snel bleek er iets anders aan de hand. De Avishai Cohen die ik zo enorm waardeer heeft een naamgenoot, uiteraard ook afkomstig uit Israel en actief in de jazz.
Het verschil? De Avishai die ik zo goed vind is bassist en die andere is trompetist.

Leuk natuurlijk maar eigenlijk heb ik nooit aandacht geschonken aan de trompetist en daar heb ik onlangs maar even verandering in gebracht. Deze Avishai mengt geen oosterse geluiden in zijn nummers maar samen met Omer Avital op bas en Nasheet Waits op drums gaat hij furieus van start op opener Safety Land en laat dat niveau niet echt meer los.
Gedrevenheid lijkt het toverwoord. Voor mij soms ietsje té af en toe maar ik denk dat veel users hier wel eens een zeer interessant album aan hebben.

Aanradertje.

avatar van thelion
aERodynamIC schreef:

Aanradertje.

avatar van frolunda
Het andere album wat ik van hem ken,Into the silence vind ik net iets beter en veelzijdiger maar ook deze mag er wezen.Triveni II is duidelijk meer Bepop,oude stijl maar ook dat beheerst Avishai Cohen uitstekend.