Tycho - Sunrise Projector (2004)

Electronic
Label: Merchline

1. Sunrise Projector (3:03)
  2. Dictaphone's Lament (5:09)
  3. PBS / KAE (4:39)
  4. Phoenix Cylinder (1:26)
  5. Overlook (5:42)
  6. Lapse (5:20)
  7. Send & Receive (4:46)
  8. Past Is Prologue (5:47)
  9. You Should Be More Like Your Brother (1:43)
  10. A Circular Reeducation (5:18)
  11. Cloud Generator (4:19)
  12. Sunrise Calendar (3:09)
  13. Send & Receive [Chachi Jones Remix] (5:56)
avatar van deft0nes
Wat een prachtige plaat is dit zeg! Een aanrader voor na wat marihuana!

Hele mooie plaat. Ik vind wel dat er zo nu en dan wat cliche's in zitten zoals zuchtende vrouwenstemmen e.d. Als hij wat beter zou nadenken over zijn titels en teksten (zie boards of canada bijvoorbeeld) zou het helemaal top zijn. Dictaphone's lament vind ik erg goed (vooral wat hij ergens halverwege met de beat doet).

avatar van Mindshifter
Verbaasd was ik hoe schaamteloos deze Tycho de pioniers van dit genre, Boards Of Canada, kopieren. Je inspiratie ergens vandaan halen is uiteraard niets mis mee maar werkelijk alles is afgekeken; de distorted synthesizer, de gebroken beats, zelfs de artwork.

avatar van Wolli
Mindshifter schreef:
Het zit echter wel goed in elkaar en het is helemaal geen beroerde plaat. *3,5.

Om eerlijk te zijn vind ik dit album zelfs beter dan het meeste werk van Boards of Canada. PBS en Circular Reeducation zijn tracks die fantastisch in elkaar zitten en het geheel is ook goed op elkaar afgestemd!

avatar van deft0nes
Mindshifter schreef:
Het zit echter wel goed in elkaar en het is helemaal geen beroerde plaat. *3,5.

Ik ben een erg groot liefhebber van Boards, maar mij viel dat "kopieren" heel erg mee. Tuurlijk hoor je dat Tycho vaak naar Boards heeft geluisterd, maar kun je me een genre vertellen waar niet word afgekeken bij hun "voorvaderen" in de muziek? Ik vind echt dat Tycho een heel eigen, geniale, stijl heeft.

avatar van Mindshifter
deft0nes schreef:

Met afkijken is uiteraard niets mis, maar je laatste zin ben ik het niet mee eens; naar mijn idee ontbreekt juist een eigen stijl bij Tycho. Alle kleine signatures van Boards worden gekopieerd waardoor ik deze plaat luisteren altijd een vreemde gewaarwording vind.
Het doet mij altijd denken aan iemand op straat tegenkomen die exact dezelfde kleding aanheeft als mij, maar er lang niet zo goed uitziet

avatar van -SprayIt-
Nee, ik vind dit echt een stuk poppyer en dansbaarder dan BoC. Lijkt meer op Bonobo of Ullrich Schnauss dan BoC vind ik. Ik heb alle hoezen ook nog even bekeken, maar kan geen gelijkenissen vinden. Geogaddi komt het meest in de buurt, maar is totaal anders. Tycho heeft in de afgelopen jaren wel bewezen een opzichzelfstaande artiest te zijn.